Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Op 11 juni door de wijk met de stempelkaart van Haagse Beemden Festival

06 juni 2022     Redactie en foto Monica Rijpma

 

Dinsdagavond 7 juni is de laatste informatieavond voor de deelnemers van het Haagse Beemden Festival. Die avond krijgen alle locaties, artiesten en deelnemers als eerste de nieuwe Haagse Beemden wijkvlag uitgereikt. Daarna is de vlag te vinden bij enkele verkooppunten in de wijk en bij de informatiepunten van Netwerk Haagse Beemden Verbindt.

 

Het begon bij een biertje aan de bar van voetbalvereniging WDS’19 na een gewone avondtraining. Paul van den Heuvel is bestuurslid van WDS'19 en hij zat te praten met Mike Hermans. Ze kennen elkaar vanuit CC Giegeldonk, volgens Mike de enige echte Raad van Elf. Mike en Paul beklaagden zich over het eeuwige imago van de wijk, alsof het een plek is waar niets te beleven valt.

 

De Haagse Beemden heeft tal van verenigingen, clubjes, artiesten en kunstenaars en niet te vergeten de kleine ondernemers met creatieve en vernieuwende ideeën. Maar weinig mensen weten dat en Mike en Paul besloten gewoon maar even een kar te gaan trekken om al die partijen eens in het zonnetje te zetten. Daarvoor leek de wijkverjaardag een uitstekende datum. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels heeft u via uw krant kunnen volgen wat er op zaterdag 11 juni bij de 45ste verjaardag van De Haagse Beemden allemaal op stapel staat. We zetten nog even alles voor u op een rijtje.

 

Gratis met de bus van locatie tot locatie

Vlak bij WDS’19 en Sportcentrum De Ganzerik is een bushalte van Arriva. De busdienst ondersteunt de wijkverjaardag met een leuk cadeautje: met de festivalstempelkaart die u kunt downloaden via de link onderaan dit artikel, kunt u in de wijk tijdens de uren van het festival (10.00 – 16.00 uur) gratis met de bus van locatie tot locatie gaan. Ook dat is weer een opsteker: u zult merken dat de hele wijk goed met het openbaar vervoer bereikbaar is.

 

Een andere uitzonderlijke doorgang gaat via landgoed Burgst. Om de wandelroute door de wijk te bekorten zullen de hekken van het landgoed open staan tussen 10.00 en 16.00 uur.

Netwerk Haagse Beemden Verbindt heeft een drietal buurt-ommetjes ontworpen. Op 11 juni zijn deze gratis af te halen bij de informatiepunten (zie stempelkaart voor de locaties). Een daarvan gaat dus via de landgoederenzone en zo komt u dan langs Ontmoetingscentrum De Sleutel (open voor koffie en informatie over alle activiteiten) en Kinderboerderij de Sik – waar zal worden paardje gereden. Deze route voert u ook langs de Kleine Hoeve, waar Stichting Fietsmaatjes aanwezig is om nieuwe leden te verwelkomen. Een en ander wordt begeleid door de zoetgevooisde stemmen van het soulvolle duo Brown Sugar. Doorsteken en u komt via het pad door het groene hart bij Sociaal Cultureel Centrum ‘t Kraaiennest waar om 15.00 uur Toneelgroep Haagse Beemden de eenakter ‘Welwezen’ van Peter van Straaten opvoert.

 

 

Verrassend aanbod

Eerder op de dag wordt daar bij de Tweeschaar naast de Lucaskerk de nieuwe buurttuin feestelijk geopend. In de Lucaskerk zijn verschillende activiteiten, zoals een demonstratie mandenvlechten, een presentatie over bijen in de Haagse Beemden en nog veel meer. Ook hier is de festivalstempelkaart af te halen.

 

Bij het winkelcentrum Heksenwiel is muziek en een optreden van Ghislaine Dance Company. Steek door naar de Asterd voor de Scouting (ook elders in de wijk) en voor een kijkje bij Boerderij Kieboom waar u ook informatie kunt krijgen over de Powerladies en power-walking, wat tegenwoordig erg hip is. Van daar met de bus richting Gageldonk en Donk waar bij het buurthuis activiteiten zijn zoals hoelahoep-lessen, Repaircafé en nog veel meer.

 

Kortom, wie na deze dag nog durft te beweren dat in onze wijk geen veelzijdig aanbod is van sport, kunst en andere activiteiten, die zetten we in pek en veren vooraan in de optocht. Zoals dat hoort bij een goed Brabants feest is er fanfaremuziek. Breda City Pipes en Drums start bij de feestelijke onthulling van de vlag om 10.00 uur bij WDS’19 en zal daarna overal in de wijk opduiken om de feeststemming van onze 45ste wijkverjaardag naar u toe te brengen.

 

Alles wordt afgesloten met een knalfuif bij WDS’19 waar iedereen zijn stempelkaart kan inleveren om kans te maken op leuke prijzen zoals een dinertje voor twee, tegoedbonnen en pretpakketten. Zegt het voort.

 

W: programma/Haagse Beemden/Festival

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven