Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Buurtcamping in Park Kesteren

05 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

 

Lange rijen op Schiphol of files voordat je op de plaats van bestemming bent, gaan aan je voorbij als je kiest om dit jaar gezellig met je tentje op De Buurtcamping in Park Kesteren te gaan staan.

 

Voor de eerste keer wordt door Ontmoetingscentrum De Sleutel, Kinderboerderij De Sik, Grote Broer en Zus, actieve wijkbewoners en de gemeente Breda een Buurtcamping georganiseerd van dinsdag 26 juli tot en met donderdag 28 juli. Er is plaats voor tachtig personen met een tent en nog eens tachtig daggasten die alleen aan de activiteiten deel willen nemen. De kosten bedragen 10 euro voor een tent, 5 euro per persoon om te kamperen voor de drie dagen en daggasten betalen 5 euro per dag. Wees er snel bij! Meer informatie kunt u bij voormelde organisaties krijgen tijdens hun reguliere openingstijden.

 

 

De Buurtcamping is een landelijk initiatief dat tien jaar geleden in Amsterdam is begonnen. Het doel is om mensen uit de wijk, die misschien niet op vakantie kunnen, met elkaar iets leuks te laten doen. Het is tijdelijk en het terrein wordt met hekken omringd, zodat er ook een gevoel van saamhorigheid en veiligheid ontstaat. Er is ook beveiliging aanwezig. Het tentenkamp wordt ingericht op het terrein tussen de twee blauwe voetbalgoaltjes achter KBS Olympia en Ontmoetingscentrum De Sleutel aan de Vlierenbroek in Park Kesteren, zie foto.

 

Activiteiten

Désirée Martis is een van de organisatoren van De Buurtcamping en vertelt: “Dit is een tijdelijk kleinschalig evenement en zeker geen festival. Wij organiseren allerlei leuke activiteiten voor jong en oud die op verschillende terreinen worden gehouden. Bijvoorbeeld bij het Cruyff Court, Kinderboerderij De Sik of bij Park Kesteren zelf. Zoals het op een camping eraan toegaat, zal er ’s avonds een gezellig kampvuur branden waar wij omheen kunnen zitten en samen zingen. Om geen overlast te bezorgen voor de buurt zullen de lichten om 22.00 uur uitgaan en zijn wij muisstil.”

 

Helpende handjes

“Vindt u het idee van een Buurtcamping leuk, maar spreekt het u niet aan om zelf met een tent erop te gaan staan, dan vindt u het misschien wel leuk om mee te helpen op die dagen of bij het organiseren van De Buurtcamping”, vervolgt Désirée. “Helpende handjes zijn zeker welkom! "

 

Mocht u nog meer informatie over De Buurtcamping willen, dan kunt u hiervoor terecht op de reguliere openingstijden van Ontmoetingscentrum De Sleutel, Kinderboerderij De Sik, Grote Broer en Grote Zus of bij sociaal wijkbeheerder Jetze van der Ham, e-mail: jwj.van.der.ham@breda.nl . De mogelijkheid om u in te schrijven is op 16 mei al gestart en kan tot en met 16 juni.

 

U kunt zich opgeven voor deelname bij voormelde organisaties. De komende tijd houden wij u sowieso op de hoogte middels social media of via bewonersbrieven.

 

W: debuurtcamping.nl
F: desleutelbreda
F: kinderboerderij-de-sik
F: grotebroer.haagsebeemden

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven