Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Carnaval onder de zon

04 juni 2022

 

De grote carnavalsoptocht van Boemeldonck stond dit jaar gepland op zondag 27 februari. Het spektakel verplaatst naar Eerste Pinksterdag 5 juni 2022 en zoals de weerberichten voorspellen wordt het een carnaval onder de zon.

 

De koning aller carnavalsoptochten geniet landelijke faam vanwege de hoge kwaliteit van de wagens. Men spreekt ook weleens van ‘paleizen op wielen’. Ze reiken tot een hoogte van meer dan tien meter. Zo hoeft niemand langs de kant iets van het festijn te missen. Je kunt de prachtige wagens letterlijk niet over het hoofd zien.

 

De optocht start om 13.00 uur op de Markt en het duurt zeker twee volle uren dat je van de ene in de andere verbazing valt. De opstelling van de mooie wagens is in de Groenstraat en de Vianendreef.

 

De route 

Markt, Kapelstraat, Molenstraat, Westerkim, Groenstraat, Middenweg, Haverdijk, Loopstraat. De wagens blijven na afloop op de Markt staan tot de dinsdag na Pinksteren.

 

Er zijn voor de veiligheid dranghekken geplaatst en ook zijn er op loopbare afstand van elkaar toiletblokken.

 

De optocht is niet vrij toegankelijk. Het is mogelijk om toegangskaarten voor het bijzondere evenement te kopen.

 

W: boemeldonck.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven