Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Haagse Beemden Festival: alle ins en outs beschikbaar via de infopunten

06 juni 2022     Redactie Geert Dekkers - Foto Alex De Vliegere

 

In de Haagse Beemden wonen veel mensen en er gebeurt van alles. Maar wat als er problemen zijn met de buren, je overlast ervaart van de wijk of als je een eigen bedrijf wilt opstarten?

 

Hulp en informatie is beschikbaar in de wijk bij drie infopunten. Daar kun je op vaste tijden terecht voor alles wat met de wijk te maken heeft en de kans is groot dat je direct de hulp krijgt die je nodig hebt. Zo niet dan word je kundig doorverwezen naar een van de netwerken waar de infopunten mee in contact staan.

 

De infopunten zijn het gehele jaar door beschikbaar. Het is een grote organisatie die bestaat uit elf vrijwilligers die de infopunten drie keer in de week bemannen. Naast deze groep vrijwilligers zijn er professionals bij de infopunten aanwezig die wijkbewoners van dienst kunnen zijn. Deze professionals zijn boa’s, wijkagenten en afvalcoaches. Op iedere tweede vrijdag van de maand is wethouder Arjen van Drunen aanwezig in het infopunt locatie Lucaskerk.

 

Op woensdag kun je terecht aan de Katerdonk 31, op de donderdag aan de Alexberg 2a en op vrijdag in de Lucaskerk. Op alle locaties kun je terecht van 10.00 tot 12.00 uur. De infopunten zijn er niet alleen voor hulp bij problemen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook mooie wandel- en fietsroutes door de wijk verkrijgbaar.

 

Binnenkort bestaat de wijk vijfenveertig jaar en dat gaat gevierd worden op 11 juni. Het wordt een feestelijk spektakel zoals de Haagse Beemden nog nooit heeft meegemaakt. De infopunten besteden aan dit evenement veel aandacht. Via de website onderaan dit artikel is een slideshow te bekijken met veel wetenswaardigheden over het wijkfeest.

 

Abbatars

HBNieuws - Modern Prinsenbeek draagt op digitale wijze bij aan de feestvreugde tijdens het Haagse Beemden Festival 2022. Een aantal medewerkers geeft vorm aan de vier artiesten van de popgroep ABBA. Zij poseerden voor foto’s op markante punten in de wijk en maakten een tribute muziekvideo. De Abbatars van HBNieuws - Modern Prinsenbeek zorgen tijdens de slideshow voor een feestelijk accent en nemen de kijker vijfenveertig jaar mee terug in de tijd met het nummer Fernando. Deze muziek was in die tijd razend populair en schalde uit de transistorradio’s van de bouwvakkers toen de gronden bouwrijp werden gemaakt en de fundering werd gelegd voor de prachtige wijk die de Haagse Beemden is geworden.

 

U kunt de clip hieronder ook rechtstreeks bekijken.

 

 

 

 

W: infopunthb.com

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven