Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Concertreis Amor Musae

03 juni 2022     Ingezonden door Amor Musae

Vrijdag 27 mei vertrok het orkest van Amor Musae vanaf De Drie Linden voor een concertreis naar Münster. Het keerde zondagavond laat - na drie geslaagde openluchtconcerten - tevreden terug naar Prinsenbeek.

 

Op zaterdag 28 mei werd in Münster tweemaal opgetreden. Eerst in de dierentuin, in de Allwetterzoo, en ‘s middags in het hart van de stad op het plein voor de Sankt Lambertikirche.

 

Historisch Münster

De zondagochtend werd besteed aan een stadswandeling door het historische centrum van Münster. Hierbij werd ook een bezoek gebracht aan het stadhuis met de Friedenssaal, waar in 1648 de Vrede van Münster werd gesloten. Het verdrag tussen Spanje en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden waarmee de 80-jarige oorlog tot een eind kwam en de Nederlanden voor het eerst als soevereine staat werd erkend.

 

Hierna werd koers gezet naar Schloss Nordkirchen, het ‘Westfälische Versailles’. In het kader van de jaarlijkse ‘Schlosskonzerte Nordkirchen’ was Amor Musae uitgenodigd om de viering van 1000 jaar Nordkirchen extra luister bij te zetten. Met een openluchtconcert op de binnenplaats van de Oranienburg, voormalige orangerie en lustslot, op het landgoed van Schloss Nordkirchen werd aan deze uitnodiging gevolg gegeven.

 

Overladen met complimenten werd hierna voldaan de thuisreis aanvaard.

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven