Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

E-waste Race: kinderen van acht basisscholen halen oude, kapotte apparaten op

03 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Wethouder Daan Quaars (afval) trapte op basisschool De Weilust de E-waste race af. Tijdens de E-waste race strijden kinderen van acht basisscholen met elkaar om zoveel mogelijk elektronisch afval (apparaten met een stekker of batterij) in te zamelen. Doel van de inzamelactie is kinderen op een interactieve manier meer te leren over circulariteit, consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik en recyclen.

 

De E-waste race duurt vier weken. De kinderen krijgen eerst een gastles van experts en gaan daarna zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten ophalen of laten repareren. Van sommige apparaten kan zelfs 95% van de onderdelen hergebruikt worden. Iedereen kan meedoen door elektronisch afval aan te bieden op de onder dit artikel vermelde website. Leerlingen komen de spullen dan aan huis ophalen.

 

Een betere wereld begint op zolder

Daan Quaars, wethouder afval en circulariteit: “De helft van onze elektronische apparaten wordt niet ingezameld. Vaak belanden onze oude laptops, telefoons of kapotte keukenmachines op zolder of in een gangkast. Echt zonde, want er zitten waardevolle en herbruikbare materialen in die een tweede leven verdienen. Hoe gaaf als heel Breda deze kinderen én onze planeet helpt door al die oude apparaten aan te melden op de website.”

 

 

Helpt u mee?

De E-waste Race Breda duurt tot 23 juni 2022. De race is een initiatief in samenwerking met de gemeente Breda. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

 

W: ewasterace.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven