Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Meesterwerken uit het Prado te bewonderen in stadspark Breda

02 juni 2022     Ingezonden bericht - Foto Floris Oosterveld

 

Deze zomer wandel je in Breda langs de buitenexpositie ‘Prado in Breda’. Dertig schilderijen uit de collectie van het Prado vertellen verhalen over de gezamenlijke geschiedenis van Spanje en Breda. De reproducties hangen aan de hekken van stadspark Valkenberg (John F. Kennedylaan) en zijn dus voor iedereen te bekijken. De tentoonstelling is het resultaat van een unieke samenwerking met het Prado Museum in Madrid.

Opvallend veel werken uit het Museo Nacional del Prado vertellen een verhaal over Breda. Dat is geen toeval: de band tussen Breda en Spanje gaat honderden jaren terug. Met ‘Prado in Breda’ slaan het Prado Museum, Stedelijk Museum Breda, Breda Marketing en Gemeente Breda de handen ineen om het ‘Spaanse verhaal van Breda’ te vertellen aan de bewoners en bezoekers van de stad. Een geschiedenis die begon met een warme vriendschap tussen het Spaanse koningshuis en de Bredase familie Nassau, en uitmondde in de Tachtigjarige Oorlog, met Breda als speelbal in de strijd.

 

Unieke samenwerking met Prado Museum

Binnen deze unieke samenwerking maakte Stedelijk Museum Breda samen met het Prado Museum een selectie van dertig topstukken die de verhalen bij deze roerige geschiedenis verbeelden. Over de grote idealen van een kleine stad en over de kracht van cultuur om te verbeelden en te verbinden. De bekendste werken binnen de expositie zijn ‘De overgave van Breda’ van Diego Velázquez en ‘De Tuin der Lusten’ dat Jeroen Bosch maakte voor Engelbrecht II van Nassau.

 

 

Royal Roots: koninklijk verleden

‘Prado in Breda’ is het eerste initiatief binnen ‘Royal Roots’. Een programma vol speciale activiteiten en tentoonstellingen, dat de verhalen over het koninklijk verleden van Breda verbindt met die van de stad van vandaag. Royal Roots staat voor een verrassende mix van erfgoed, kunst, design en muziek, voor jong en oud. Binnen het programma bundelen partners van binnen en buiten de stad hun krachten.

‘Prado in Breda’ is te bekijken t/m 21 augustus, in het stadspark Valkenberg in Breda.


Over Royal Roots

Het is misschien wel het best bewaarde geheim uit de Nederlandse geschiedenis: de wortels van de Koninklijke Familie liggen in Brabant. Om precies te zijn in Breda. Daar trouwde zeshonderd jaar geleden een schatrijk meisje met een Duitse graaf: Johanna van Polanen en Engelbrecht van Nassau. Hier begint de stamboom van de familie Oranje-Nassau die via prins Willem van Oranje doorgroeide naar koning Willem-Alexander en prinses Amalia. Met ‘Royal Roots’ verbinden we de verrassende verhalen over de ‘koninklijke wortels’ met de stad van nu én de toekomst. Dat doen we samen met partners van binnen en buiten Breda. Met speciale activiteiten en tentoonstellingen, voor bewoners en bezoekers.


Kijk voor meer informatie over het programma op de website.

 

W: royalroots.nl

 

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven