Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Van heupairbag tot zorgrobot Tessa

31 mei 2022     Ingezonden bericht

 

Dankzij technologische snufjes wonen ouderen langer zelfstandig. In juni staat de Inspiratiebus weer in Breda. Deze bus is in september 2020 in het leven geroepen en staat vol met de laatste technologische snufjes en digitale middelen. Deze maken het leven van bewoners aangenamer en ondersteunen zorgprofessionals in hun dagelijkse werk.

 

Op donderdag 2 juni brengt wethouder Arjen van Drunen samen met de heer Brekoo, lid van de seniorenraad, en diens moeder een bezoek aan de bus. Mevrouw Brekoo is 102 jaar oud, maar woont nog steeds zelfstandig.

Door een bezoekje te brengen aan de bus krijgen zij, maar ook andere senioren, mantelzorgers, professionals en vrijwilligers een beter beeld van de mogelijkheden die er zijn om langere tijd veilig en prettig zelfstandig te blijven wonen.

 

Innovaties

Wethouder Gezondheid Arjen van Drunen ondersteunt het belang van de Inspiratiebus: “We zien dat de zorg in de toekomst er anders uit moet gaan zien. Bijvoorbeeld dat ouderen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Maar we willen wel dat dit op een prettige en veilige manier kan. Met de Inspiratiebus willen we inwoners laten zien dat er technologische innovaties zijn die ertoe kunnen bijdragen dat zij zelfstandig kunnen blijven genieten van het leven.”

 

Praktisch en toegankelijk

Middelen die in de bus te zien zijn bieden een oplossing voor een concreet probleem. Bovendien zijn ze gebruiksvriendelijk én betaalbaar. Sinds kort is ook zorgrobot Tessa aan boord. Zorgrobot Tessa - een robot in de vorm van een bloempot - ondersteunt zelfregie, zelfstandig wonen en biedt zorg op afstand. Door middel van een app geeft zij verbale begeleiding bij dagelijkse activiteiten. In de bus zijn ook andere innovaties te vinden, zoals bijvoorbeeld een inschenksensor, een heupairbag, een medicijndispenser en een bril waarmee je je ogen handig kunt druppelen.

 

Bezoek de Inspiratiebus

De Inspiratiebus is donderdag 2 juni vanaf 14.00 uur tot 16.30 uur voor publiek toegankelijk. Locatie: voor het gebouw De Prins aan de Nieuwe Prinsenkade 25 in Breda.

 

De bus is een initiatief van Amarant, Avans Hogeschool / GET-lab, Nieuwe Veste, Surplus, Thebe, Zorg voor elkaar Breda en de gemeente Breda. Maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bezoek van de Inspiratiebus aan de eigen locatie. Aanvragen kan via Zorg voor elkaar Breda.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven