Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

De Luisterlijn Breda zoekt luisterende oren

30 mei 2022     Ingezonden bericht

Steeds meer mensen hebben behoefte aan een vertrouwelijk gesprek of een luisterend oor, omdat zij zich alleen voelen, zorgen maken of verlegen zitten om een praatje. Voor deze mensen is de Luisterlijn er, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

 

Het afgelopen jaar ontvingen we meer dan een half miljoen oproepen en dit aantal blijft stijgen. Om al deze oproepen te kunnen blijven beantwoorden, is de Luisterlijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dinsdag 21 juni organiseren we in Breda dan ook een informatiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers.

 

Echt luisteren leidt tot mooie, verdiepende gesprekken

Yolanda is al vier jaar vrijwilliger in Breda en kent als geen ander de waarde van écht luisteren: “Mensen komen al snel met een oplossing als iemand iets vertelt. We vinden het moeilijk om goed naar iemand te luisteren.

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn leer je in de training verbinding te maken met degene die ons belt of met ons chat. Die verbinding is enorm belangrijk. Zo kreeg ik op een gegeven moment iemand aan de lijn die terloops zei “Ik word niet serieus genomen”. Hij ging gelijk weer verder met zijn verhaal, maar ik vroeg hem of hij wat meer wilde vertellen over wat hij daarmee bedoelde. We kregen daardoor een enorm mooi, verdiepend gesprek.”

 

Meer weten over vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn?

De Luisterlijn Breda organiseert 21 juni 2022 een nieuwe informatiebijeenkomst. Dus, kan jij goed luisteren en heb je echt interesse in de ander? Kijk dan op onze website en meld je aan. Daar vind je ook meer informatie over de training en begeleiding.

 

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn is al zestig jaar dé organisatie in Nederland die het hele jaar door 24/7 een luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Breda, voeren zo’n 1500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350 duizend anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Door te luisteren helpen zij mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. De vrijwilligers krijgen een professionele training en worden doorlopend begeleid.

 

W: deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven