Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Heerlijk Rondje Burgst biedt historie, cultuur en plezier

25 mei 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Foto aangeleverd door Ada Matzinger

 

De Haagse Beemden bruist in het weekend van 11 en 12 juni. Zaterdag 11 juni worden er diverse activiteiten georganiseerd vanwege het Wijkfestival, omdat de wijk 45 jaar bestaat. Maar ook de dag daarna op zondag 12 juni zijn er tal van activiteiten. Stichting Kunstschatten organiseert samen met Kinderboerderij de Sik, De Kleine Hoeve, De Grote Hoeve, het Wijkplatform en Heemkundekring Op de Beek ‘het Heerlijk Rondje Burgst’ van 09.30 - 16.00 uur. Hieraan werken ook De Legendejagers en Mad-Science mee.

 

Het belooft weer een bijzondere dag te worden. Speciaal voor deze dag wordt het landgoed Burgst opengesteld en kunnen de wijkbewoners en andere geïnteresseerden onder begeleiding van een gids kennismaken met een stukje historie van dit landgoed. De wandeling is helaas niet geschikt voor rolstoelen. Er wordt voor de wandeling en de hapjes een vergoeding gevraagd van 3 euro per persoon. Kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis mee. Mensen met een BredaPas betalen een gereduceerd bedrag. U kunt vóór 5 juni voor deze wandeling reserveren op onderstaand e-mailadres. Als u niet wilt deelnemen aan de wandeling kunt u zich gratis per huifkar van Kinderboerderij de Sik naar De Kleine Hoeve laten vervoeren.

 

Activiteiten

De opening van het Heerlijk Rondje Burgst is om 09.30 uur bij Kinderboerderij de Sik. Daar worden de bezoekers ontvangen door de Landbouwers. De kinderen kunnen zich weer heerlijk uitleven op het springkussen bij de kinderboerderij. Zijn ze door al het springen wat te veel opgewarmd, dan kunnen zij zich tegoed doen aan een verfrissend ijsje van de ijscoman.

 

Kunst

Bij De Grote Hoeve zijn de kunstenaars Simone Grootveld, Marja Machielse, William van der Zanden, Antonieta Derksen-Ponce, Angèle Evers, José Jonkers en Natasja Ahout bezig met een kunstwerk. José bouwt een installatie voorstellende de voorgevel van het landhuis. De kunstenaars zullen een aantal voormalige bewoners portretteren, die achter deze ramen worden getoond. Kinderen krijgen ook de gelegenheid om daar hun creatieve talenten te laten zien met verf op het canvas. Bij De Kleine Hoeve kunnen kinderen met hun ouders of begeleiders zich weer laten verbazen door de toverkunsten van Mad-Science. Tevens is daar een show van oude landbouwwerktuigen te zien.

 

Muziek

De dag zou niet compleet zijn als er geen muzikale klanken ten gehore worden gebracht. Bij Kinderboerderij de Sik zal Milaunus Ambeua (Ilo) samen met andere muzikanten de aanwezigen weer laten genieten van hun muzikaliteit. Bij De Grote Hoeve zal het duo Conchita & Pedro de bezoekers meevoeren naar andere landen door hun repertoire bestaande uit Zuid-Amerikaanse muziek, Portugese fado en Franse chansons, of misschien wilt u spontaan meezingen met de liedjes die accordeonist Anja Wierckx-Staps voor u speelt. Al met al een dag voor het hele gezin met een afwisselend programma en hopelijk een zonnetje om het helemaal compleet te maken. Noteer 12 juni maar alvast in uw agenda!

 

E: heerlijkrondjeburgst@kpnmail.nl
F: facebook.com/kunstschattenhb
W: legendejagers.nl
W: hk-opdebeek.nl
W: nederland.madscience.org
W: dekleinehoeve.nl
F: Kinderboerderij-de-sik

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven