Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Eerste Buurtbankjesdag in Breda

24 mei 2022     Redactie Anja Wierckx-Staps - Fotografie Rashad Willemsens en Han Staps

 

Stichting Buurtcamping heeft in 2021 ook de Buurtbankjesdag geïntroduceerd. Zet een bankje buiten en nodig je buren uit voor de koffie en/of voor een gezellige activiteit. Zo is er toename van sociale cohesie en verbinding met actief burgerschap. Door van je stoep een huiskamer te maken, kun je een blijvende ontmoetingsplek creëren.

 

Bewoonsters Nicole en Anja uit Muizenberg en Hedwig uit Kesteren hebben in Breda een buurtbankje geopend. Middels posters en flyertjes met een QR-code kun je opzoeken waar de buurtbankjes zijn.

Op de zonovergoten zondag 22 mei gaan tegen 10.00 uur de eerste stoelen naar buiten in de Thomasberg bij Han Staps en Anja Wierckx-Staps. Wijknetwerker Rashad Willemsens en tiener Dalya komen gezellig aanwaaien. Omdat er verder nog niemand is, gaan zij samen langs de deuren van de straat om iedereen persoonlijk uit te nodigen. Verschillende buurtgenoten schuiven aan voor een bakkie. Dalya leert van Anja de basisbeginselen van de kunst van het kantklossen en klost gezellig tussen de buren in. De buren praten over de lopende projecten in de straat en de wijk. Over ‘Veilig Muizenberg’, tegelwippen en de komende tuintjesdag die op 4 juni aanstaande is.

 

Onder de parasol

Uiteraard wordt er ook over persoonlijke dingen gesproken. Sabine Bakker (wijkconsulent sociaal beheer van Laurentius) en Nadja Buurmans (procescoördinator weerbare stad, Buurtpreventie Breda) komen ook gezellig langs. Tegen 12.00 uur gaan ook de stoelen buiten bij Nicole Vos aan de Bergdreef. Ook bij haar komen buren gezellig onder de parasol wat drinken en wordt er vrolijk met elkaar gebuurt.

 

 

Hapjes, drankjes en muziek

In de Wilgentuin aan de Wilgenbroek, komen om 13.00 uur de buren samen met zelfgemaakte hapjes en drankjes. Hedwig heeft een jamsessie georganiseerd. Zangeres Monica Rijpma komt gezelligheid brengen met haar muzikale talent. Chansons van Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour komen voorbij. Maar ook eigen werk brengt ze ten gehore. Anja Wierckx-Staps komt accordeon spelen. Soms spelen en zingen ze samen, zoals met de Streets of London en When the Saints go marching in. De aanwezige kinderen durven wat aarzelend toch hun zangstemmen ook te laten horen. Zo maakt de jonge Obama de mensen vrolijk en krijgt hij samen met Monica iedereen mee, met zijn liedje over Wouter de Kabouter.

 

Dansen

Dan wordt er gedanst. In een lange rij naast elkaar, met de pinken van elkaar vasthoudend, maakt iedereen dezelfde passen. Er wordt een keyboard aangedragen en tiener Izzy laat iedereen genieten van haar Anyone van Justin Bieber. Hussein heeft graag nog wat willen laten horen op zijn Tanbûr, een Iraans snaarinstrument gekenmerkt door zijn lange hals. Helaas ging deze afgelopen week stuk. De kinderen hebben zich prima vermaakt in het begeleiden van de muziek met tamboerijnen, maracassen, jingle sticks en andere percussie-instrumenten.

 

Stichting Buurtcamping kan tevreden zijn over de eerste editie van ‘Buurtbankjesdag’ in Breda. Nicole, Anja en Hedwig hebben al leuke plannen voor volgend jaar. Nu op naar de eerste editie van de buurtcamping in Park Kesteren van 26 tot 28 juli. Voor meer info kunt u terecht bij ontmoetingscentrum en kringloop De Sleutel of kinderboerderij De Sik.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven