Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Bouw Talentencentrum officieel van start

20 mei 2022     Ingezonden bericht

 

Met hulp van zes energiefietsen gaven wethouder Daan Quaars, Curio Bestuursvoorzitter Rob Neutelings en Van Wijnen Breda directeur Peter Riemers samen met studenten van Curio het officiële startschot voor de bouw van het Talentencentrum in Breda. De realisatie van het multifunctionele sportcentrum voor top- en breedtesport aan de Terheijdenseweg 414 in Breda is daarmee een feit.

 

De Gemeente Breda ontwikkelt het Talentencentrum samen met verschillende partners. Hiermee wil de gemeente zoveel mogelijk talentvolle sporters, met of zonder beperking, de kans bieden zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Het Talentencentrum biedt ruimte aan regionale trainingscentra, individuele talenten, de mbo-opleiding sport en bewegen van Curio, breedtesportverenigingen en andere (sport)organisaties. Daarnaast heeft het Talentencentrum een functie als ontmoetingsplek en uitvalsbasis voor zowel sportprofessionals als amateursporters.

 

Daan Quaars hierover: “Ik ben blij dat we samen met Curio en bouwer Van Wijnen Breda vandaag kunnen starten met de bouw van dit bruisend multifunctionele sportcentrum. Dit wordt echt een plek in zuid Nederland met een hele grote aantrekkingskracht voor iedereen die iets met sport en bewegen heeft. Sporters uit Breda en omstreken krijgen hier de kans om zich in hun eigen regio te ontwikkelen.”

 

Rob Neutelings over de bouw van het Talentencentrum: “In het nieuwe sportcentrum ontmoeten onze studenten buurtbewoners, topsporters, breedtesporters. Zo bieden we onderwijs aan dat midden in de praktijk staat en zijn onze studenten nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Het is een perfecte praktijkomgeving om te leren.”

 

Peter Riemers over de bouw van het Talentencentrum: “Talentencentrum wordt hét visitekaartje waar sport en onderwijs elkaar gaan versterken. Wij gaan de bouwlocatie ook als ‘leerlingbouwplaats’ bestempelen waarbij jonge leerlingen de mogelijkheid krijgen om, onder het toeziend oog van een gecertificeerd leermeester, werkervaring op te doen. Hierin werken we samen met de Bouwschool Breda.”

 

Het ontwerp van AGS Architects bestaat uit een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekaccommodatie, een krachthonk, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid. De buitenruimte van het Talencentrum krijgt een groene en sportieve invulling. De realisatie van het Talentencentrum zal ruim een jaar in beslag nemen.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven