JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Marianne Hakvoort-Remeeus gaat nieuwe uitdaging aan

15 mei 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

 

Na het overwinnen van borstkanker gaat Marianne Hakvoort-Remeeus een nieuwe strijd aan. Dit keer wil zij samen met haar team Captain Leon Nouwen en begeleider Twan (op de racefiets) op 2 juni op een tandem de Alpe d’Huez beklimmen. Haar echtgenoot Gerrit staat samen met neef Alex en zijn partner Monique boven aan de top op haar te wachten. Voor haar genoeg inspiratie om dit doel te gaan halen.

 

Marianne (71 jaar) is getrouwd met Gerrit en geniet sinds maart 2021 écht van haar pensioen. Na achtendertig jaar voor het ministerie van Defensie te hebben gewerkt, waar zij op 55-jarige leeftijd met vervroegd pensioen ging, heeft Marianne daarna ook van 2007 tot maart 2021 als taxichauffeur gewerkt. Nu vult zij haar vrije tijd in met vrijwilligerswerk bij het Chassétheater en in het ziekenhuis als gastvrouw. Zo nu en dan geeft zij ook ondersteuning bij activiteiten bij Buurthuis Gageldonk.

 

Strijd

Zoals voorgaande keren gaat Marianne drie jaar geleden nietsvermoedend naar de bus van de GGD voor een borstonderzoek. Alleen krijgt zij dit keer een telefoontje van haar huisarts dat er iets niet goed is. Binnen de kortste keren ligt zij in het ziekenhuis en volgt er een operatie. Marianne gaat een behoorlijk intensief behandelingstraject in en heeft uiteindelijk de strijd gewonnen. Zij is weer helemaal kankervrij! Drie jaar geleden wordt Marianne benadert door de schoondochter van haar vriendin met de vraag of zij mee wil doen om met de tandem de Alpe d’Huez te beklimmen. Zij vindt het een goed idee om zo een nare periode af te sluiten.

 

Stichting 2climb2raise

“Eigenlijk was het de bedoeling om in 2020 al te gaan fietsen”, begint Marianne haar verhaal, “maar door de corona is het toen komen te vervallen. Mijn streefbedrag voor de Kankerstichting was 2500 euro, maar inmiddels heb ik al 3400 euro opgehaald. Mensen kunnen nog steeds doneren. Als zij naar de website van Alpe d’HuZes gaan en mijn naam intypen, kunnen zij op het knopje doneren drukken en de rest wijst zichzelf wel.

 

Om het geld op te halen heb ik bij Zorgcentrum Heksenwiel bingo’s georganiseerd. Ook heb ik op diverse plaatsen zelfgemaakte collectebussen neergezet. De donaties worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Ik geloof dat wij samen kunnen zorgen voor een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. Het motto van de stichting is dan ook: ‘Opgeven is geen optie’.”

 

Trainen

“Om in goede conditie te blijven fiets ik dagelijks door de Haagse Beemden en naar mijn vrijwilligerswerk”, vervolgt Marianne haar verhaal. “Ook trainen wij met het team. Zo zijn wij in Heesch geweest en hebben wij de Amerongse berg beklommen, De Posbank op de Veluwe en in het weekend van 15 mei gaan wij in Limburg trainen om zo aan een heuvelachtig landschap te wennen.

 

Het hele team van Stichting 2climb2raise bestaat uit zeventig man en wij zitten in Hotel Oz en Oissans vlakbij Alpe d’Huez en blijven daar een week. Om de avonden wat gezellig te maken, organiseer ik samen met een andere deelnemer bingoavonden waarbij zij leuke prijzen kunnen winnen. Ik vind het heel spannend, maar heb mijn doel voor ogen… de top halen! De stichting zoekt voor 2023 nog deelnemers uit Breda en omgeving die zelf met de ziekte te maken hebben gehad, of iemand kennen die hen dierbaar is en eraan is overleden, om de Alpe d’Huez te beklimmen.”

 

W: 2climb2raise.nl
W: opgevenisgeenoptie.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven