Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Marianne Hakvoort-Remeeus gaat nieuwe uitdaging aan

15 mei 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

 

Na het overwinnen van borstkanker gaat Marianne Hakvoort-Remeeus een nieuwe strijd aan. Dit keer wil zij samen met haar team Captain Leon Nouwen en begeleider Twan (op de racefiets) op 2 juni op een tandem de Alpe d’Huez beklimmen. Haar echtgenoot Gerrit staat samen met neef Alex en zijn partner Monique boven aan de top op haar te wachten. Voor haar genoeg inspiratie om dit doel te gaan halen.

 

Marianne (71 jaar) is getrouwd met Gerrit en geniet sinds maart 2021 écht van haar pensioen. Na achtendertig jaar voor het ministerie van Defensie te hebben gewerkt, waar zij op 55-jarige leeftijd met vervroegd pensioen ging, heeft Marianne daarna ook van 2007 tot maart 2021 als taxichauffeur gewerkt. Nu vult zij haar vrije tijd in met vrijwilligerswerk bij het Chassétheater en in het ziekenhuis als gastvrouw. Zo nu en dan geeft zij ook ondersteuning bij activiteiten bij Buurthuis Gageldonk.

 

Strijd

Zoals voorgaande keren gaat Marianne drie jaar geleden nietsvermoedend naar de bus van de GGD voor een borstonderzoek. Alleen krijgt zij dit keer een telefoontje van haar huisarts dat er iets niet goed is. Binnen de kortste keren ligt zij in het ziekenhuis en volgt er een operatie. Marianne gaat een behoorlijk intensief behandelingstraject in en heeft uiteindelijk de strijd gewonnen. Zij is weer helemaal kankervrij! Drie jaar geleden wordt Marianne benadert door de schoondochter van haar vriendin met de vraag of zij mee wil doen om met de tandem de Alpe d’Huez te beklimmen. Zij vindt het een goed idee om zo een nare periode af te sluiten.

 

Stichting 2climb2raise

“Eigenlijk was het de bedoeling om in 2020 al te gaan fietsen”, begint Marianne haar verhaal, “maar door de corona is het toen komen te vervallen. Mijn streefbedrag voor de Kankerstichting was 2500 euro, maar inmiddels heb ik al 3400 euro opgehaald. Mensen kunnen nog steeds doneren. Als zij naar de website van Alpe d’HuZes gaan en mijn naam intypen, kunnen zij op het knopje doneren drukken en de rest wijst zichzelf wel.

 

Om het geld op te halen heb ik bij Zorgcentrum Heksenwiel bingo’s georganiseerd. Ook heb ik op diverse plaatsen zelfgemaakte collectebussen neergezet. De donaties worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Ik geloof dat wij samen kunnen zorgen voor een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. Het motto van de stichting is dan ook: ‘Opgeven is geen optie’.”

 

Trainen

“Om in goede conditie te blijven fiets ik dagelijks door de Haagse Beemden en naar mijn vrijwilligerswerk”, vervolgt Marianne haar verhaal. “Ook trainen wij met het team. Zo zijn wij in Heesch geweest en hebben wij de Amerongse berg beklommen, De Posbank op de Veluwe en in het weekend van 15 mei gaan wij in Limburg trainen om zo aan een heuvelachtig landschap te wennen.

 

Het hele team van Stichting 2climb2raise bestaat uit zeventig man en wij zitten in Hotel Oz en Oissans vlakbij Alpe d’Huez en blijven daar een week. Om de avonden wat gezellig te maken, organiseer ik samen met een andere deelnemer bingoavonden waarbij zij leuke prijzen kunnen winnen. Ik vind het heel spannend, maar heb mijn doel voor ogen… de top halen! De stichting zoekt voor 2023 nog deelnemers uit Breda en omgeving die zelf met de ziekte te maken hebben gehad, of iemand kennen die hen dierbaar is en eraan is overleden, om de Alpe d’Huez te beklimmen.”

 

W: 2climb2raise.nl
W: opgevenisgeenoptie.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven