Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda geven uitleg

14 mei 2022     Ingezonden bericht

 

Mede door de klimaatverandering neemt de kans op een bosbrand toe. Daarom stelde de gemeente Breda in het najaar van 2021 samen met de brandweer en Staatsbosbeheer een plan van aanpak op. Vandaag geven ambassadeurs van Brandveilig Leven Breda tussen 12.00 en 15.00 uur bezoekers van het Mastbos tips en uitleg over het voorkomen van een (bos)brand. Dit doen zij samen met de Bredase brandweer, Staatsbosbeheer en de gemeente Breda.

 

De gemeente wil zich samen met de bewoners en bezoekers van Breda inzetten om de kans op natuurbranden te verkleinen. De brandweer staat klaar om branden te bestrijden, maar voorkomen is altijd nog beter. Met de medewerking van omwonenden maakt de gemeente de kans op het ontstaan van een brand kleiner. Stel dat er toch een natuurbrand ontstaat, dan is het doel om deze zo beperkt mogelijk houden.

 

Start van het natuurbrandseizoen

Vanaf maart ligt er veel dood hout in de bos- en natuurgebieden en komt er weinig vocht in de bodem. Dat vergroot de kans op een natuurbrand. Begin maart zijn omwonenden van bosrijke natuurgebieden geïnformeerd over natuurbrandpreventie. Zo kregen zij een informatiebrief vanuit de gemeente met daarin meerdere tips.

 

Woningcheck

Ook kunnen Bredanaars een woningcheck aanvragen bij de Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda, middels de link onder dit artikel. De ambassadeurs komen gratis bij de bewoners thuis en geven tips om de woning brandveilig te maken.

 

Bewustwording bij dagjesmensen en stadsgenoten

Het Mastbos is een populaire plek om een frisse neus te halen. Door middel van posters en de ambassadeurs deelt de gemeente natuurbrandpreventietips met dagjesmensen die willen genieten van het bos. Zo is het belangrijk dat afval altijd in een vuilnisbak belandt en dat auto’s op een daarvoor bestemde parkeerplaats worden gezet.

 

W: buurtpreventiebreda.nl/ambassadeurs-brandveilig-leven

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven