Wijkfeest in voorbereiding

13 mei 2022     Redactie Alex De Vliegere - Fotografie Alex De Vliegere en HongGuang Wang

 

Als het allemaal werkelijk gebeurt wat er op de rol staat stevenen we af op het grootste feest dat er ooit in de Haagse Beemden heeft plaatsgevonden.

 

Mike Hermans en Paul van den Heuvel spreken op deze laatste van drie voorbereidende informatieavonden een goedgevuld Buurthuis Gageldonk toe en belichten hun verdere plannen. Er hebben zich een zestigtal organisaties voor deelname aangemeld, van klein tot groot. Van muziek, dans, sport, kunst en creativiteit tot hoelahoep, verzin het en het doet mee!

 

Verbinding

Het thema voor het ‘Haagse Beemden Festival’, het feest ter gelegenheid van de 45e verjaardag van de wijk is verbinding. De grootste wijk van Breda bestaat uit negen samenstellende buurten die door een mooi groen hart van elkaar gescheiden worden. Dat werkt diversiteit in de hand, maar juist in het samenbrengen ervan ligt een uitdaging.

 

 

Vooruitblik

Op 11 juni gaat het gebeuren, op maar liefst achttien verschillende locaties in de wijk. Winkelcentrum Heksenwiel heeft voor de gelegenheid het jaarfeest ook verplaatst naar 11 juni. De dag wordt om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Arjen van Drunen op het WDS-terrein. Even later, om 10.15 uur wordt de nieuwe wijkvlag binnengedragen met aansluitend daarop de bekendmaking van de winnaar van de vlagontwerpwedstrijd.

 

Om 10.35 uur starten op de diverse locaties de activiteiten en evenementen. Tot 17.00 uur valt er zoveel te zien, doen en beleven dat er zeker keuzes gemaakt moeten gaan worden. De organisatie heeft een stempelkaart in voorbereiding om de bezoekers te stimuleren ‘een beetje door te stromen’. Hoe meer stempels er binnengehaald worden hoe groter de kans op een prijs. Fijn is dat de stempelkaart ook van een locatieoverzicht voorzien wordt. Dit alles is nog in volle voorbereiding. Ter afsluiting wordt er ‘s avonds bij WDS’19 een geweldig feest gehouden waarbij iedereen welkom is.

 

 

Geen vergunning

Bijzonder is wel dat het Haagse Beemden Festival het enige festival van dit formaat in Nederland is zonder vergunning. Dat is gelukkig ook niet nodig want alle deelnemende locaties draaien hun eigen programma’s en hebben daarvoor hun eigen vergunningen. De organisatie biedt hen ondersteuning op allerlei vlakken.

 

Om de route te bekorten is op 11 juni de doorgang via landgoed Burgst van 10.00 tot 16.00 uur opengesteld. Verzoek vanuit Kinderboerderij de Sik om op het pad ernaast niet te fietsen maar af te stappen en het stukje te lopen. Er wordt namelijk ‘paardje gereden’ en die dieren kunnen er onrustig van worden.

 

Mike en Paul zijn helder en uitvoerig in hun uiteenzetting. De sfeer in de zaal is ongedwongen. De aanwezigen, veelal deelnemers aan het festijn, denken constructief mee. Iedereen heeft er zin in.

 

W: haagsebeemdenfestival.nl

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven