Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Breda opent loket voor herontwikkeling (leegstaande) agrarische gebouwen

13 mei 2022     Ingezonden bericht

De gemeente Breda opent een digitaal loket om de herontwikkeling van al dan niet leegstaande agrarische gebouwen en erven samen met de eigenaren of initiatiefnemers te ondersteunen.

 

Met dit VAB-loket (Vrijkomende Agrarische Bebouwing) biedt de gemeente Breda een platform waar eigenaren en initiatiefnemers vragen kunnen stellen over een nieuwe functie voor (leegstaande) agrarische gebouwen. Ook kunnen mensen vragen om hulp bij de herontwikkeling van deze locaties of juist inspiratie opdoen. Het VAB-loket is te bereiken via onderstaande website.

 

De transformatie van het landelijk gebied en vrijkomende agrarische bebouwing is een groeiende uitdaging, ook in Breda! Het aantal agrarische bedrijven neemt snel af door schaalvergroting, gebrek aan opvolgers, verstedelijkingsdruk, uitbreiding van natuurgebieden en milieuwetgeving en -eisen.

Voor de gemeente Breda geldt een complexe dynamiek, vanwege de invloed van de stad, de bestaande infrastructuur en de groeiende vraag naar wonen, recreatie en natuur in het buitengebied.
Dit leidt bij initiatiefnemers of eigenaren van agrarische opstallen tot vragen over de transitiemogelijkheden hiervan. Dit kan zijn omdat zij stoppen met hun huidige agrarische activiteiten, andere activiteiten willen ontplooien of de opstallen verkopen aan derden.

 

Wethouder Tim van het Hof hierover: “In Breda hebben net zoals in de rest van Nederland veel stallen en boerderijen hun agrarische functie verloren. De komende decennia gaat dit proces door. Deze leegstand kan de leefbaarheid op het platteland in gevaar brengen en daar willen we uiteraard graag iets aan doen. Leegstand biedt namelijk ook kansen op nieuwe bedrijvigheid. Daarom bieden we als gemeente eigenaren van leegstaand agrarisch vastgoed en initiatiefnemers die plannen of ideeën hebben voor de herontwikkeling hiervan de helpende hand met dit VAB-loket.”

 

W: breda.nl/agrarische-gebouwen

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven