Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Breda opent loket voor herontwikkeling (leegstaande) agrarische gebouwen

13 mei 2022     Ingezonden bericht

De gemeente Breda opent een digitaal loket om de herontwikkeling van al dan niet leegstaande agrarische gebouwen en erven samen met de eigenaren of initiatiefnemers te ondersteunen.

 

Met dit VAB-loket (Vrijkomende Agrarische Bebouwing) biedt de gemeente Breda een platform waar eigenaren en initiatiefnemers vragen kunnen stellen over een nieuwe functie voor (leegstaande) agrarische gebouwen. Ook kunnen mensen vragen om hulp bij de herontwikkeling van deze locaties of juist inspiratie opdoen. Het VAB-loket is te bereiken via onderstaande website.

 

De transformatie van het landelijk gebied en vrijkomende agrarische bebouwing is een groeiende uitdaging, ook in Breda! Het aantal agrarische bedrijven neemt snel af door schaalvergroting, gebrek aan opvolgers, verstedelijkingsdruk, uitbreiding van natuurgebieden en milieuwetgeving en -eisen.

Voor de gemeente Breda geldt een complexe dynamiek, vanwege de invloed van de stad, de bestaande infrastructuur en de groeiende vraag naar wonen, recreatie en natuur in het buitengebied.
Dit leidt bij initiatiefnemers of eigenaren van agrarische opstallen tot vragen over de transitiemogelijkheden hiervan. Dit kan zijn omdat zij stoppen met hun huidige agrarische activiteiten, andere activiteiten willen ontplooien of de opstallen verkopen aan derden.

 

Wethouder Tim van het Hof hierover: “In Breda hebben net zoals in de rest van Nederland veel stallen en boerderijen hun agrarische functie verloren. De komende decennia gaat dit proces door. Deze leegstand kan de leefbaarheid op het platteland in gevaar brengen en daar willen we uiteraard graag iets aan doen. Leegstand biedt namelijk ook kansen op nieuwe bedrijvigheid. Daarom bieden we als gemeente eigenaren van leegstaand agrarisch vastgoed en initiatiefnemers die plannen of ideeën hebben voor de herontwikkeling hiervan de helpende hand met dit VAB-loket.”

 

W: breda.nl/agrarische-gebouwen

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven