Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Gemeente Breda lanceert Inst@Breda voor werkzoekenden met bijstandsuitkering

11 mei 2022     Ingezonden bericht

 

Onder toeziend oog van ruim zeventig professionals van de gemeente Breda is het startsein voor de webapplicatie Inst@Breda gegeven. Met Inst@Breda krijgen werkzoekenden voortaan inzicht in kansen en mogelijkheden op de Bredase arbeidsmarkt.

 

Voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering is het vinden van betaald werk niet altijd makkelijk. Het faciliteren van handvatten en het ‘visualiseren van de mogelijkheden’ is daarom essentieel om nog meer mensen naar betaald werk te bewegen. Vandaar dat de gemeente Breda, speciaal voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering, een stap voorwaarts maakt en Inst@Breda lanceert.

 

Wethouder Boaz Adank, Economische Zaken: “Met Inst@Breda hebben we op een innovatieve wijze waarin toegepaste technologie en creativiteit samenkomen, een tool gecreëerd waarmee werkzoekenden voortaan elke dag vanaf hun smartphone of desktop, inzicht krijgen in het aanbod in werk in Breda. Door de applicatie komen werkzoekenden sneller bij ons in beeld en creëren we voor hen een manier om hun interesses in verschillende sectoren kenbaar maken en sneller te kunnen reageren op mogelijkheden om aan werk te komen in de stad.”

 

Like2Work

Inst@Breda is ontwikkeld en gebouwd op de filosofie en ‘framework’ van Instagram. Werkgeversadviseurs van de gemeente Breda zijn een belangrijke spil. Zij zorgen voor content die het aanbod van werk en opleiding visualiseert. Werkzoekenden kunnen werkgeversadviseurs volgen en gepubliceerde content ‘liken’ zodat hun interesse kenbaar wordt.

 

Tim van Riel, beleidsadviseur Participatie van de gemeente Breda licht toe: “Het traditionele werken binnen de keten Participatie vraagt om innovatie. Niet alleen voor kandidaten, maar ook voor professionals die zich dagelijks inspannen voor Bredanaars met een bijstandsuitkering. Er zijn tal van mogelijkheden om hulpvragen te transformeren tot oplossingsrichtingen. Echter is dit voor zowel kandidaten als professionals niet altijd zichtbaar, waardoor we onbewust kansen ontnemen. Via Inst@Breda, met het credo Like²Work, proberen we dit patroon te doorbreken en creëren we laagdrempelige ondersteuning én toegankelijkheid voor inwoners met een hulpvraag.”

 

Publiceer jouw organisatie op inst@Breda

Naast de routing richting betaald werk beschikt Inst@Breda over een stadsmap die de ‘Sociale kaart van Breda’ visualiseert. Via een filtermenu kunnen professionals en kandidaten voortaan op wijkniveau de maatschappelijke organisatie vinden die aansluit bij de hulpvraag. Ook hierbij staat visualisatie en laagdrempelig contact centraal. Inmiddels hebben diverse partners het digitale podium al gepakt. Wil je jouw organisatie ook zichtbaar en toegankelijk maken op Inst@Breda? Meld jouw organisatie dan aan door een mail te sturen naar ljm.koenraadt@breda.nl.

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven