Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavaljé

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Vocaal Ensemble Novafonie zoekt nieuwe leden en projectzangers

10 mei 2022     Ingezonden bericht

 

Vocaal Ensemble Novafonie uit Breda zoekt nieuwe leden. Het koor uit de Haagse Beemden werkt op het moment aan ‘Project 20’.

 

Daarbij staat a capella koormuziek centraal uit de twintiger jaren van verschillende eeuwen. Zoals muziek van Diepenbrock en Stanford uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Maar ook onze huidige eeuw komt aan bod met muziek van onder anderen Ola Gjeilo en Karl Jenkins. De uitvoering vindt plaats in november 2022 in Breda. Novafonie biedt ook de mogelijkheid om op projectbasis met dit programma mee te zingen.

 

Requiem van John Rutter

Daarnaast zingt Novafonie het Requiem van de hedendaagse Engelse componist John Rutter (1945). Het gaat om de uitvoering voor koor, solist en instrumentaal ensemble. Een heel bijzonder werk waarin verschillende stijlen - van gregoriaans tot jazz - elkaar ontmoeten!

 

Repetities en aanmelden

Je kunt je nu aanmelden voor dit zangproject via novafonie@gmail.com. Er is op het moment vooral behoefte aan (hoge) sopranen en (hoge) tenoren. Enige zangervaring wordt gevraagd. Voor bladmuziek en oefenfiles wordt gezorgd. Kom een keer vrijblijvend een avond meezingen en sfeer proeven. De koffie staat klaar!

 

Repetities zijn iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Buurthuis Gageldonk.

Bezoek de website voor meer informatie.

 

Vocaal Ensemble Novafonie

Novafonie is een a capella kamerkoor onder leiding van dirigent Alice Roes en bestaat al ruim dertig jaar. Op het repertoire staat muziek van 1600 tot heden, van klassiek tot hedendaags. Bij het koor staat zingen met plezier en op niveau voorop. Ieder jaar geeft het koor een concert in Breda. Daarbij gaat Novafonie regelmatig de samenwerking aan met bijvoorbeeld een dansgezelschap of een toneelvereniging.

 

W: novafoniebreda.nl/

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven