Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Red Cross Shop

12 mei 2022     Ingezonden door Trudi Vennik

 

Het Rode Kruis is vooral bekend om het verlenen van hulp in noodsituaties. Maar er is meer! In Breda hebben we een unieke winkel: de Red Cross shop, een winkel in tweedehands kleding. Het is onderdeel van het Rode Kruis.

 

Gedragen maar niet afgedragen, tweedehands, maar van goede kwaliteit, kleding voor piepkleine prijsjes. De kleding is gedoneerd door mensen die de kleding om wat voor reden dan ook niet meer dragen, maar die nog veel te goed is om weg te gooien. Niet zelden zitten daar stukken tussen van topmerken. De kleding wordt geselecteerd, gewassen en gestreken door een team van vrijwilligers.

 

Vintage

Voor wie op zoek is naar een uniek kledingstuk is dit het adres. Mensen met een kleine beurs, maar ook vintageliefhebbers, mensen die vanuit de kringloopgedachte bewust tweedehands kleding kopen, iedereen is welkom. Milieuvriendelijk, duurzaam, recycling én de gehele opbrengst gaat naar het Rode Kruis. Een perfecte win-win situatie!

 

Dameskleding vind je er het meest, maar ook voor heren is er van alles te vinden. De prijzen liggen tussen de € 2,50 en € 2 0,--. Een enkel topstuk kost iets meer. Wil je een kijkje komen nemen in de winkel? Je bent welkom op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur.

 

Red Cross Shop, Spinveld 47, Breda

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven