Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Dierendinsdag - Pas op, als uw hond met stokken speelt

10 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

Kruising Mechelse herder Ginny is elf jaar oud. Ze was met een stok aan het spelen buiten. Op een gegeven moment klapte ze met haar bek bovenop de stok. De stok zat vast en bleef in haar bek steken. Gelukkig kon met snel optreden van de eigenaren de stok verwijderd worden.

 

Vervolgens zagen ze bloed op de tak en ze maakten zich erge zorgen. Ginny wilde niet meer eten en drinken en hield stijf haar kaken op elkaar. Het liefst keek ze naar de grond. De dierenarts zag Ginny en het was duidelijk dat ze zich echt niet goed voelde.

 

We hebben de bek geïnspecteerd, maar we zagen geen zichtbare wonden. We vermoedden dat ze een wond had dieper in haar keel. Dit kan heel gevaarlijk zijn. In geval van een wond in de slokdarm, kan dit zelfs levensbedreigend zijn, omdat er een infectie kan optreden en het weefsel beschadigd kan raken of kan afsterven.

 

We hebben Ginny doorgestuurd naar de specialist, waar ze onder sedatie diep in haar keel hebben gekeken. Ze zagen een wond van 10 cm bij de tongbasis, naast de ingang van de keel. Ze hebben de wond kunnen hechten en hebben een speciale drain geplaatst, waardoor wondvocht afgevoerd kon worden.

 

Ginny kwam een aantal dagen later terug bij ons voor controle. Ze was heel blij om van haar wond verlost te zijn. Ze eet en drinkt weer en is speels. Gelukkig is dit goed afgelopen voor Ginny, maar let dus goed op als uw hond met stokken speelt, want dit kan gevaarlijk zijn!

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven