Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Voorinschrijving Amgen Singelloop 2022 geopend

09 mei 2022     Ingezonden bericht

 

De inschrijving van de Bredase Singelloop is op 1 mei 2022 officieel geopend. Op 2 oktober 2022 vindt, na tweemaal uitstel door corona, eindelijk de 35e lustrumeditie plaats.

 

Overzicht van alle afstanden:

 

  • Albert Heijn 5 km. Walking & Wheeling
  • Kasparov 5 km prestatieloop
  • Aartsen 10 kilometer prestatieloop
  • Moore DRV Halve Marathon Prestatieloop
  • Run2Day Breda Halve Marathon Wedstrijdloop
  • Red Band Familieloop
  • Van Iersel Luchtman Advocaten Businessrun

 

Nieuw onderdeel van dit jaar is de Albert Heijn 5 km Walking & Wheeling. Dit onderdeel is gericht op sportieve wandelaars, Nordic Walkers, rolstoelers, wheelers en racerunners. Het parkoers loopt voor een deel over het Singelloopparkoers. Daarnaast is voor de Walking & Wheeling deelnemers gedeeltelijk ook een route door het Valkenberg park uitgezet. Het onderdeel eindigt natuurlijk ook op de Grote Markt.

 

De Red Band Familieloop is ook vernieuwd. Dit jaar kan er gekozen worden uit twee startvakken. In vak rood loop je 800 meter. Starters in vak blauw lopen twee rondjes van 2200 meter of drie rondjes van in totaal 3600 meter.

Run2Day, AV Sprint en de Singelloop hebben de handen ineengeslagen en bieden deelnemers vier gratis trainingen aan. Met een trainingsschema op weg naar jouw gekozen afstand, zijn deelnemers optimaal voorbereid op de 35e editie.

 

Voorinschrijven

Voorinschrijven kan tot en met zondag 18 september 2022. Het voordeel van een voorinschrijving is dat het startnummer wordt thuisgestuurd en je kunt kiezen in welk vak je het liefst start. Na-inschrijvingen brengen iets meer kosten met zich mee en bovendien staat jouw naam dan niet op het startnummer.

 

Inschrijven kan via deze link: bredasesingelloop.nl/afstanden/

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven