Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavaljé

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Basisscholen sluiten Jazz Project af in Chassé Theater

06 mei 2022     Ingezonden bericht

 

Honderden scholieren uit groep 7/8 van de basisscholen uit Breda en omgeving komen op maandag 9 mei massaal naar het Chassé Theater. Ze hebben daar een gezamenlijke eindpresentatie van het ‘Jazz Project voor basisscholen’.

 

Via dit project maken zij interactief kennis met jazzmuziek, waaronder het ontstaan en de culturele en sociale meerwaarde van deze muziekstijl. Dit doen zij door bezig te zijn met luisteren, zingen en zelf spelen, maar ook via dans, beeld, taal en kunst. Het is een opmaat naar het Breda Jazz Festival dat plaatsvindt in het Hemelvaartweekend. De leerlingen hebben de afgelopen weken met hun docent in de klas hard gewerkt om zich zo goed mogelijk op deze eindpresentatie voor te bereiden. Gedurende een uur zal de zaal op zijn kop staan met zingende, klappende, tikkende en dansende leerlingen, begeleid door een live jazzband.

 

Jazzposter

De kinderen zijn ook uitgedaagd om een opvallende jazzposter te maken, een bijzondere uitvoering van het themalied ‘Rap & Jazz’ op te nemen en op het podium mee te komen spelen met de live jazzband. Tijdens de voorstelling reikt een aanwezige jury prijzen uit aan de winnaars van de mooiste jazzposter en de beste uitvoering van het themalied. De winnende posters kunnen worden bewonderd op 26 mei tijdens de kindermiddag van het Breda Jazz Festival in de Avenue Breda.

 

Het Jazz Project voor basisscholen is ruim tien jaar geleden nieuw leven ingeblazen onder leiding van de Bredase saxofoniste Naomi Adriaansz en borduurt voort op het jazzproject dat jaren met succes door Jazz Ten Toon is georganiseerd. Haar doel is om de jeugd op een ongedwongen en interactieve manier met jazzmuziek kennis te laten maken en hen de muziek zelf te laten spelen.

 

W: jazzproject.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven