Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavaljé

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

IVN vogelwandeling langs het Merkske en op de Castelreesche heide

05 mei 2022     Ingezonden bericht – Foto Lieneke Steijn

 

Op zondagochtend 8 mei maken de natuurgidsen van IVN Mark & Donge een vogelwandeling langs het Merkske en op de Castelreesche heide.

 

Het Merkske is een sterk meanderende laaglandbeek en vormt voor een deel een natuurlijke grens tussen Nederland en België. Het Merkske ontspringt in België en kabbelt rustig naar de Mark in Nederland. In het beekdal liggen natte hooilanden, droge weiden, poelen, bosjes en er staan bomen. In 2007 zijn in het deel van het gebied, de Castelreesche heide genaamd, een aantal werkzaamheden uitgevoerd waarbij de vennen zijn hersteld. Het levert een rijke vegetatie en een bijzondere vogelstand op.

 

Thema vroege fluiters

De vallei van het Merkske is een uitstekend gebied voor zeer veel verschillende vogelsoorten. Het biedt volop voedsel en er zijn goede broedplaatsen. In het voorjaar worden er meer vroege fluiters waargenomen dan in het najaar.

 

Vertrek om 8.00 uur. De vogelwandeling duurt ongeveer twee uur.

Als u mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie.

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op de website.

 

W: ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven