Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Een boodschapper van wol

07 mei 2022     Ingezonden bericht - Foto Claudy Jongstra

 

Zo noemt textielkunstenaar Claudy Jongstra haar immense en duurzame kunstwerk Guernica de la Ecologia. Na de opening op woensdagavond 11 mei is het werk, dat gebaseerd is op de Guernica van Pablo Picasso, anderhalve maand lang te bewonderen in de Grote Kerk in Breda.

 

De tentoonstelling is de aftrap van het themajaar ‘Duurzaamheid & Creativiteit’, door de nieuwe Bredase kunstorganisatie CrossArts. De opening op 11 mei start om 19.00 uur in de Grote kerk. Naast het werk van Claudy Jongstra zal later op de avond bij Brack werk van digital artists te bewonderen zijn. Het is de eerste keer dat het werk van Claudy Jongstra in een tentoonstelling te zien is. Daarna reist het kunstwerk het hele land door.

 

Het wandkleed is een manifest voor biodiversiteit en een oproep tot herwaardering van de relatie tussen mens en natuur. Jongstra noemt Guernica de la Ecologia een “boodschapper van wol tegen een wereldorde die biodiversiteit bedreigt en aandacht en liefde ontbeert voor de aarde”. Guernica de la Ecologia heeft hetzelfde indrukwekkende formaat als Picasso’s werk, met dezelfde grimmige zwart, wit en sepia kleuren. Door de oorlog in Oekraïne is het werk actueler dan ooit.

 

CrossArts

Deze tentoonstelling is de eerste productie van het nieuwe kunstplatform CrossArts, dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Electron, Brack, BredaPhoto, Grote Kerk Breda en Tranzforma. Met de steun van de gemeente Breda maakt CrossArts de komende jaren nieuwe tentoonstellingsvormen voor Breda. Met tal van partners wordt vanaf 11 mei gewerkt aan een groeiend programma dat inspeelt op maatschappelijke thema’s.

Bredase Bomen

Rondom de Guernica de la Ecologia staan eenentwintig zitjes van Bredase Bomen. Die organisatie verwerkt gekapte bomen uit Breda tot picknicktafel of stadsbankje. In elk object wordt gelaserd waar de boom stond, welke houtsoort het is en hoe oud de boom was. Zo geeft Bredase Bomen de bomen terug aan de stad.

 

Publieksprogramma Brack

Parallel aan de tentoonstelling worden bij Brack vanaf 20.30 uur projecties vertoond van digital artists SMACK, Eelco Brand en Studio Apvis op een immens scherm van 5 bij 15 meter. Na de openingsavond zijn deze werken nog te zien op de woensdagavonden tot 8 juni.

 

Later dit jaar volgen tal van activiteiten verspreid over de stad; het programma wordt bij de opening gelanceerd. Check de website voor het publieksprogramma.

Openingstijden Grote Kerk Breda: 12 mei t/m 26 juni 2022: maandag-zaterdag 10.00 -17.00 uur; zondag 13.00 - 17.00 uur; gratis toegang. Projectietijden Brack: 11 mei - 8 juni iedere woensdag 20.30 - 23.00 uur; gratis toegang.

 

W: crossarts.nl

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven