Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Koken met Simone - Plaattaart met asperges en prosciutto

06 mei 2022     Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

 

Zoals beloofd ook deze week een recept met asperges, witte- en groene! Plaattaart is altijd makkelijk en snel te bereiden.

 

Hoofdgerecht vier personen. Ook vegetarisch te maken door wat meer andere groenten en/of asperges toe te voegen en de prosciutto weg te laten. Natuurlijk ook te maken met zalm, kip, salami, shoarma, chorizo, enzovoort.

 

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg (diepvries); 100 gram witte- en 100 gram groene asperges; 1 el olijfolie; 2 el groene pesto (of saus naar keuze, bijvoorbeeld salsa); 80 gram prosciutto ( of vervanging); 3 eieren; (verse) dille; zout en peper.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bladerdeegrol uit de vriezer en rol deze, inclusief bakpapier, uit op een bakplaat.
  2. Schil de witte asperges, verwijder de harde onderkant en snij ze in schuine stukken van 3 cm.
  3. Bak de witte- en groene asperges 4 tot 5 minuten op hoog vuur in een koekenpan met de olijfolie.

Breng op smaak met peper en zout.

  1. Smeer de pesto (of saus naar keuze) uit over het bladerdeeg en beleg met de witte- en groene asperges en de prosciutto (of alternatief). Eventueel kan er ook geitenkaas en/of geraspte kaas overheen. Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven (temperatuur mag ook iets lager, even in de gaten houden).
  2. Kook de eieren 7 minuten in kokend water, even in koud water en dan pellen.
  3. Haal de plaattaart uit de oven, snij de eieren in partjes en verdeel over de plaattaart.

Breng op smaak met zout, gemalen peper en (verse) dille.

 

Lekker met een (tomaten) salade! Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon

448 kcal/31 gram vet, 13 gram verzadigd/24 gram koolhydraten, 2 gram suikers/15 gram eiwit/3 gram zout/2 gram voedingsvezel

 

Wijntip

Spanje: Cava, (Spaanse ‘champagne’), brut (droog) of demi sec (halfdroog), mousserend.

Frankrijk: Elzas, Pinot Blanc of Pinot Gris, droge witte wijn.

Frankrijk: Provence, Bandol rosé, droge rosé.

Frankrijk: Rhône, Côtes du Rhône, droge rode wijn.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven