Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavaljé

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Peuteropvang ’t Olifantje verhuist naar locatie peuteropvang Prikkebeek

05 mei 2022     Ingezonden bericht

 

Kober peuteropvang ’t Olifantje in Prinsenbeek verhuist naar een nieuwe locatie. Op dit moment bevindt de opvang zich nog in basisschool De Griffioen. Vanaf 9 mei is peuteropvang ’t Olifantje te vinden op de locatie van peuteropvang Prikkebeek op Kapittelhof 2 in Prinsenbeek. Peuteropvang Prikkebeek heet vanaf dat moment ’t Olifantje.

 

Tijdens een eerdere verbouwing week ’t Olifantje al tijdelijk uit naar de peuteropvanglocatie Prikkebeek. De aanleiding van de aankomende verhuizing is de nieuwbouw van basisschool De Griffioen. Op de plek van de basisschool komt een volledig nieuw schoolgebouw.

 

Alexander Geraedts, unitmanager bij Kober: “De peuteropvang is nu gevestigd in een klaslokaal van De Griffioen. De nieuwbouw is een groot project dat twee jaar duurt. Wij willen dat de peuters van onze opvang zorgeloos buiten kunnen spelen en tijdens een verbouwing is dat lastig.”

 

Van twee naar één

De fusie van beide locaties heeft diverse voordelen. Beide peuteropvanglocaties waren op verschillende dagen geopend. In de nieuwe situatie is ’t Olifantje vijf dagen per week open. Geraedts: “De openingstijden en de vertrouwde gezichten van ’t Olifantje en (voorheen) Prikkebeek blijven hetzelfde. Vanaf 9 mei kunnen ouders ook hun opgebouwde tegoed, voor zowel Prikkebeek als ’t Olifantje, op alle dagen inzetten.”

 

Op 9 mei is het zover

Geraedts: “Voor ouders en peuters verandert er niets. Ze zijn van harte welkom op Kapittelhof 2. Onze Kober kanjers staan voor ze klaar!”

Meer informatie over ‘t Olifantje vind je op de website van Kober.

 

W: kober.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven