Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavaljé

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

KOP en BUT verstrekken kunstopdracht

05 mei 2022     Ingezonden bericht

 

Dit jaar werkt KOP voor de vijfde keer samen met het BUT Film Festival in Breda, waarbij we thematisch aanhaken met kunst bij het festivalthema ‘An eye for an eye’.

 

Voor deze editie dagen we een startende kunstenaar uit om werk te maken dat tijdens dit onvergetelijke internationale festival wordt getoond. Tot 29 mei is het mogelijk om een idee in te sturen voor werk dat op meerdere locaties van het festival getoond kan worden. Het werk kan allerlei vormen hebben: van 2D tot 3D, installatie- of performance kunst. De kunstenaar die wordt gekozen krijgt een budget van 2.500 euro, ondersteuning en promotie vanuit KOP en toegang tot het festival. Het BUT FF 2022 vindt plaats van 31augustus tot en met 4 september.

 

Startende kunstenaars (tot 5 jaar professioneel werkzaam) kunnen hun idee opsturen naar opencall@kop.nu. We vragen om een korte beschrijving, een schets, cv en portfolio of website. In de eerste week van juni selecteren de teams van BUT FF en KOP een plan. Meer informatie over de opdracht staat op de website van KOP.

 

An eye for an eye

BUT FF duikt in het genre van de wraakfilms - oog om oog, tand om tand. Marvel en DC Comics hebben een heus imperium opgebouwd rond superhelden die het opnemen voor de gewone sterveling waar oom agent het laat afweten. Vaak in vermomming of met een alter ego vegen Superman, Batman en Spiderman de straten schoon, het recht in eigen hand nemend.

Hollywood kent een rijke geschiedenis van wraakfilms met reeksen als Dirty Harry en Death Wish, een aantal van de grootste kassuccessen van de laatste jaren zijn terug te voeren op de simpele formule van vredelievende burgervader die verandert in een meedogenloze moordmachine om het onrecht weer recht te zetten: Man on fire, Law abiding citizen, Falling down, etcetera.

De oorsprong van de deze succesformule ligt eerder bij de B-cinema en gaat misschien zelfs terug naar de oorsprong van het westerngenre: de eenzame pistolero verdedigt arme kolonisten in het wilde westen tegen de bandieten waar recht en orde nog ontbreken. The Seven Samurai is de Japanse klassieker die de standaard heeft gezet.

 

Over KOP

KOP (Kunstenaars Ontwikkel Platform) biedt startende professionele kunstenaars de kans zich te ontwikkelen tot zelfstandig professionele kunstenaars. Na hun afstuderen bieden wij kunstenaars de opdrachten, de begeleiding, de kennis en de relaties die zij nodig hebben voor hun doorontwikkeling en professionalisering.

 

Over BUT Film Festival

BUT Film Festival is een vierdaags festival in Breda voor de cultfilm liefhebber, B-movies, Underground en Trash. In 2022 vindt de zeventiende editie plaats van 31 augustus t/m 4 september, met als thema An eye for an eye.

 

W: kop.nu/programma/#kunstopdrachtBUTFF2022

W: butff.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven