Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavaljé

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Lopers brengen bevrijdingsvuur naar Breda

04 mei 2022     Ingezonden bericht

Met het ontsteken van de vlam start het bevrijdingsfeest. Op 5 mei wordt bij buurthuis Gageldonk in de Haagse Beemden het Bredase bevrijdingsvuur ontstoken, het startsein van een bevrijdingsfeest met een grote variëteit aan optredens en activiteiten.

 

Ook dit jaar gaat een groep lopers vanuit Breda in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen. Om middernacht wordt traditiegetrouw het nationale bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei Plein voor het historische hotel De Wereld door de burgemeester van Wageningen. Ieder jaar komen er lopers uit heel het land om het bevrijdingsvuur op te halen. In totaal nemen er ieder jaar meer dan tweeduizend lopers en begeleiders deel aan dit unieke evenement. Samen zorgen zij ervoor dat het Bevrijdingsvuur, het symbool van vrijheid, over heel Nederland wordt verspreid.

 

 

In de ochtend van 5 mei komen de lopers aan in Breda. Na een korte herdenking op het Pools ereveld gaan ze richting Haagse beemden.

 

Vrijheidsfeest

In en rondom Buurthuis Gageldonk hebben Surplus Jongerenwerk, Grote Broer en Zus en anderen een vrijheidsfeest georganiseerd. Er is muziek, dansen kraampjes, eten drinken en veel gezelligheid.

Om 13.00 uur is er een grootse opening waarbij met de fakkel uit Wageningen de Bredase vrijheidsvlam wordt ontstoken. Kom naar dit vrijheidsfeest en sta samen stil bij wat vrede en vrijheid in deze tijd voor ons betekent. Het is niet vanzelfsprekend en kwetsbaar. Dit evenement duurt tot 17.00 uur.

 

Hoe geef jij vrijheid door?

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven