Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Lopers brengen bevrijdingsvuur naar Breda

04 mei 2022     Ingezonden bericht

Met het ontsteken van de vlam start het bevrijdingsfeest. Op 5 mei wordt bij buurthuis Gageldonk in de Haagse Beemden het Bredase bevrijdingsvuur ontstoken, het startsein van een bevrijdingsfeest met een grote variëteit aan optredens en activiteiten.

 

Ook dit jaar gaat een groep lopers vanuit Breda in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen. Om middernacht wordt traditiegetrouw het nationale bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei Plein voor het historische hotel De Wereld door de burgemeester van Wageningen. Ieder jaar komen er lopers uit heel het land om het bevrijdingsvuur op te halen. In totaal nemen er ieder jaar meer dan tweeduizend lopers en begeleiders deel aan dit unieke evenement. Samen zorgen zij ervoor dat het Bevrijdingsvuur, het symbool van vrijheid, over heel Nederland wordt verspreid.

 

 

In de ochtend van 5 mei komen de lopers aan in Breda. Na een korte herdenking op het Pools ereveld gaan ze richting Haagse beemden.

 

Vrijheidsfeest

In en rondom Buurthuis Gageldonk hebben Surplus Jongerenwerk, Grote Broer en Zus en anderen een vrijheidsfeest georganiseerd. Er is muziek, dansen kraampjes, eten drinken en veel gezelligheid.

Om 13.00 uur is er een grootse opening waarbij met de fakkel uit Wageningen de Bredase vrijheidsvlam wordt ontstoken. Kom naar dit vrijheidsfeest en sta samen stil bij wat vrede en vrijheid in deze tijd voor ons betekent. Het is niet vanzelfsprekend en kwetsbaar. Dit evenement duurt tot 17.00 uur.

 

Hoe geef jij vrijheid door?

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven