Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Dierendinsdag - Tekenseizoen

03 mei 2022     Redactie AniCura Dierenziekenhuis Breda

 

Het wordt weer beter weer, het zonnetje schijnt. Heerlijk om alle bomen weer in bloei te zien en te genieten van het warmere weer. Ook de parasieten genieten hiervan! De teken komen weer tevoorschijn.

 

Het hoge gras maakt dat ze makkelijk op de honden en katten kunnen ‘springen’ en zich in de huid kunnen vasthechten. Hoe warmer de winters worden bij ons, hoe meer kans dat de teken ook de winter overleven en ze steeds in groteren getale voorkomen.

 

Teken in de tuin

Wist u dat 31% van de tekenbeten in de tuin wordt opgelopen? Onbeschermde katten en honden kunnen levende teken mee naar uw tuin en huis nemen. Als deze ‘volgezogen zijn’ vallen ze van het dier af en kunnen, als zij weer honger krijgen op zoek gaan naar een nieuwe gastheer. Het is zelfs zo dat honden- en katteneigenaren 50% meer kans hebben op een tekenbeet dan mensen zonder huisdieren.

 

Voorkomen

Gelukkig kunnen we wat doen om tekenbeten te voorkomen! Er zijn verschillende middelen beschikbaar om teken (en andere parasieten) te voorkomen. Let wel op, de middelen die geschikt zijn voor de hond kunnen giftig zijn voor de katten. Vraag daarom altijd uw dierenarts om advies welke middelen geschikt zijn voor uw huisdier.

Door te voorkomen dat uw hond of kat gebeten wordt door een teek, voorkomt u ook dat uzelf of andere huisgenoten hier last van hebben. Voorkomen is beter dan genezen!

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven