Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Vrijheidsfeest Haagse Beemden

03 mei 2022     Ingezonden door Buurthuis Gageldonk

 

5 mei is het weer Bevrijdingsdag en om deze prachtige dag te vieren organiseren Buurthuis Gageldonk, Surplus Jongerenwerk en Grote Broer en Zus Haagse Beemden het Vrijheidsfeest Haagse Beemden!

 

Het evenement vindt plaats op de parkeerplaats voor het buurthuis en start om 13.00 uur met een muzikale opening. Hierna vinden er allerlei activiteiten plaats voor jong en oud, iedereen is welkom. Op de parkeerplaats zal een springkussen staan samen met kraampjes waar je bijvoorbeeld klompjes kunt beschilderen. Ook zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden.

 

Je kunt natuurlijk ook even bij het buurthuis naar binnen lopen waar een koffietafel staat en ook een oud-Hollands decor waar je een fotoshoot kan houden. In Jongerencentrum Galaxy kan je komen tafeltennissen, tafelvoetballen of in de studio muziek komen maken.

 

De activiteiten lopen door tot 17.00 uur. Jongerencentrum Galaxy blijft voor de jongeren open tot 22.00 uur om samen leuke dingen te doen.

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven