Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Het heeft Zijne Koninklijke Hoogheid behaagd…

29 april 2022     Redactie Alex De Vliegere - Fotografie Jan Brouwer

 

Nadat de Beemdentil zes jaar lang gesloten is geweest, werd op 25 april 2017 de Stichting Heerlijkheid Gageldonk officieel opgericht. Buurthuis Gageldonk viert daarom haar eerste lustrum! Het blijkt een dekmantel te zijn voor een andere gebeurtenis.

 

De plechtigheid vond plaats op dinsdag 26 april om 12.00 uur in Buurthuis Gageldonk. De grote ruimte is vanwege Koningsdag versierd met oranje vlaggetjes. Om 11.30 uur worden de nietsvermoedende decorandussen verwelkomd met koffie en appelgebak.

 

Klokslag 12.00 uur betreedt burgemeester Paul Depla de ruimte. Vanaf het podium spreekt hij de aanwezigen toe. Hij onthult dat vijf jaar Buurthuis Gageldonk niet de echte reden is van zijn aanwezigheid en zegt: “Eerlijkheid is een van de belangrijkste aspecten van het werk van politici.”

 

Conny de Hoon-Colin en Martien van Oers weten nog van niets. Conny heeft heel veel kinderen ‘aan de muziek’ gekregen en is vanaf 1970 verbonden aan muziekvereniging Fidelis. Ze richtte in 2002 zelfs het schoolorkest Ut Zwerft op. Paul Depla refereert aan de Breda-leus en zegt: Conny brengt het samen!

 

 

Martien woont in Terheijden en zou eigenlijk door de burgemeester van Drimmelen, Gert de Kok, onderhanden genomen moeten worden, maar Gert gaat na achttien jaar burgemeesterschap zijn functie neerleggen. Paul wilde deze ambtelijke taak graag van hem overnemen. Martien is al 58 jaar verbonden aan Fidelis. Dat begon dus in 1964! Hij zette het blad ‘Kruizen en mollen’ op. Veel werk, want computerprogramma’s waren er in 1978 nog niet. Martien werd medeorganisator van diverse muzikale evenementen en is ook lid van de jubileumcommissie 150 jaar Fidelis.

 

HBNieuws - Modern Prinsenbeek feliciteert ook Corry Meulemans-Rovers (75), Jan Kleemans (73) en Elly Verschuren-Weterings (60) uit Prinsenbeek en Marja Klerkx-van Herwijnen (72) uit de buurt Kievitsloop in de Haagse Beemden. Zij kregen op een andere locatie een lintje opgespeld vanwege hun verdienstelijke bijdragen aan het maatschappelijk leven.

 

Dan wordt het officieel

“Het heeft Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander behaagd u te onderscheiden.” Er is blijkbaar een verschil tussen een mannen- en een vrouwenspeld, want Paul Depla geeft aan dat vergissen hierbij niet mogelijk is. Voorzitter Henk de Wert dankt zijn ‘ondersteuners’. De decorandussen worden bedolven onder een zee van bloemen.

 

 

Volkomen verrast

Conny: “Lid in de Orde van Oranje-Nassau! Ik ben heel trots op deze geweldige blijk van waardering.”

Martien: “Ik stond perplex. Ik speel al vijftig jaar alt- en baritonsax bij Fidelis maar dacht daarstraks toen de burgemeester mijn naam noemde: Dat kan helemaal niet. Zelfs mijn vrouw had steeds allerlei smoesjes en ik had werkelijk niets in de gaten.”

Blaasorkest De Fiepers zet in met ‘Lang zullen ze leven’. Het is feest.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven