Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Studenten geven Bredase senioren een gezicht

16 april 2022     Ingezonden bericht

 

Studenten van St. Joost School of Art & Design gaan de komende weken in opdracht van Breda Senior (Gemeente Breda) aan de slag om senioren een ‘gezicht’ te geven. Dat doen ze om de kracht van senioren uit de stad meer onder de aandacht te brengen, zodat de gemeente beter kan anticiperen op de gevolgen van de vergrijzing en iedereen In Breda gelukkig en gezond oud kan worden.

 

Het gaat om ruim tachtig studenten die het vak Visual Journalism volgen. Zij gaan zelf op zoek naar een interessant verhaal door in gesprek te gaan met Bredase senioren. Ze gaan onderzoeken waar senioren gelukkig van worden. Waar lopen ze tegen aan in het dagelijks leven in de stad? Wat zijn hun dromen? Wat zouden ze nog willen? Dit verhaal brengen ze vervolgens op een creatieve manier in beeld. Bijvoorbeeld in de vorm van een animatie, poster of beeldreeks. Het project Breda Senior neemt de opbrengst mee in het vervolgonderzoek dat dit jaar gepland staat.

 

Wethouder Arjen van Drunen geeft aan dat het hard nodig is dat senioren een gezicht krijgen in Breda. “We willen de verbinding tussen generaties maken. Over twintig jaar zijn er meer ouderen dan jongeren in Breda. Als we willen dat inwoners ook in 2040 nog fijn wonen en leven in onze stad dan moeten we weten wat daarvoor nodig is. We moeten dus een beeld krijgen van de senioren en hun behoeften. En daarvoor maken we graag gebruik van de frisse blik van studenten. Zij kijken op een andere manier naar de uitdagingen in de stad en komen vaak met creatieve oplossingen.”

 

Vergrijzing een van de grootste uitdagingen

In 2040 zijn er naar verwachting 191% meer 90-plussers, 88% meer alleenwonende 65-plussers en 60% minder mantelzorgers. Deze verandering levert kansen en grote opgaven op. Denk aan de zorgsector, leefbaarheid in wijken, voor het onderwijs en arbeidsmarkt. Om de urgentie en bewustwording van de vergrijzing te vergroten is de gemeente Breda het project ‘Breda Senior’ gestart.

 

Het afgelopen jaar is de gemeente Breda met de Seniorenraad, studenten van Avans, maatschappelijke organisaties en senioren aan de slag gegaan. Het uitgangspunt was en is dat er een positieve beweging voor en door senioren op gang komt. Hierin wordt vooral ingezet op de kracht en de waarde van de senioren in plaats van de beperkingen die leeftijd met zich mee kan brengen. Dat wordt gedaan door senioren in Breda in hun kracht zetten door ze actief te betrekken bij het ouderenbeleid en een podium bieden voor mooie ouderinitiatieven.

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven