Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Op zoek naar de verborgen tombe van farao Mencheperra

13 maart 2022     Ingezonden bericht - Foto Alex De Vliegere

 

De Vereniging voor Volkenkunde Breda organiseert deze lezing met beeldmateriaal, door Huub Pragt. Huub studeerde egyptologie in Leiden, liep stage bij het Museum of Fine Arts in Boston en ging na zijn studie werken bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. In januari 2001 stichtte hij zijn eigen opleidingsinstituut en specialiseerde zich in het geven van cursussen over hiërogliefen.

 

In zijn lezing neemt Huub Pragt ons mee naar het oude Thebe, de plaats waar de koningen van Egypte die als goden op aarde werden beschouwd leefden. Drieduizend jaar geleden regeerde Mencheperra over het zuiden van Egypte. Ondanks zijn lange bewind is weinig over deze farao bekend. Slechts enkele voorstellingen en naamsvermeldingen staan weergegeven op tempelmuren. Het sterke vermoeden bestaat dat Mencheperra een groot deel van het goud en zilver uit de graven van zijn voorgangers heeft gebruikt voor zijn eigen graf. Zijn graf is echter nog niet ontdekt en ligt ergens verborgen achter de heuvels van het Dal der Koningen.

 

De broer van Mencheperra is beter bekend. Hij regeerde als koning in diezelfde periode, maar dan over het noorden van Egypte. Zijn nog ongeschonden graftombe werd in 1939 door de Franse egyptoloog Pierre Montet ontdekt in het noordelijke Tanis. De vele grafschatten die daarbij aan het licht kwamen, bleken oorspronkelijk afkomstig te zijn uit de graven van het Dal der Koningen.

 

U bent allen van harte uitgenodigd deze lezing bij te wonen. Huub Pragt zal na de lezing zijn boek De Verborgen Tombe (€ 19,90) signeren.

 

14 maart 20.00 - 22.15 uur

Concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda

Toegang € 8,- voor niet-leden aan de zaal

Voor info zie de Facebookpagina

 

F: Vereniging-Volkenkunde-Breda

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven