Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Officiële opening rookvrije speelplek aan Kesterenlaan

07 maart 2022     Redactie Nelleke van der Zee

 

Aan de Kesterenlaan/Julie Claeysstraat ligt een speelplek waarvan de jeugd uit de omliggende straten veel gebruik maakt. Deze speelplek is tot stand gekomen in samenwerking met Surplus Welzijn, IVN, Jantje Beton, gemeente Breda en Kleine Broer. Jongeren uit de wijk konden op verschillende ontwerpen, die zij zelf hadden ingebracht, stemmen.

 

Op woensdag 9 maart tussen 14.30 - 17.30 uur wordt bij deze speelplek door wethouder Arjen van Drunen (Gezondheid, wijkaanpak en leren) het rookvrije bord onthuld.

 

De waterspeelplek is niet meer weg te denken uit de buurt. Dagelijks maken daar jongeren uit de omliggende straten gebruik van. De gemeente Breda wil dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en daar hoort een rookvrije speelplek ook bij. Door bij diverse speelplekken rookvrijborden te plaatsen hoopt de gemeente de bewoners hiervan bewust te maken.

 

Activiteiten

Het belooft een feestelijk gebeuren te worden met tal van leuke activiteiten voor de jongeren. Zo zullen er in Inloop De VERbindING allerlei activiteiten worden georganiseerd. Grote Broer en Grote Zus zullen aanwezig zijn met kickboksclinics en je kunt je eigen smoothie maken.

Dit alles wordt geïnitieerd door Inloop de VERbindING, ontmoetingscentrum De Sleutel, JOGG (Gezonde Jeugd), GGD West Brabant en Grote Broer en Grote Zus. Je kunt je voor deze middag aanmelden op e-mailadres: workshopverbinding@gmail.com

 

F: grotebroer.haagsebeemden

F: desleutelbreda
W: ivn.nl
W: jantjebeton.nl
W: breda.nl
W: surplus.nl
W: jogg.nl

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven