Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Tuuttuut, dat is snel

01 maart 2022     Redactie en fotografie Jolande Rommens Musquetier

 

Een rondje met de hond leverde een foto op van een geblokkeerde afvalcontainer. Via de BuitenBeter app gemeld dat deze container geblokkeerd zat. Als ik terugkom met de hond van het rondje, komt de gemeentewagen al aanrijden met een tijdelijke nieuwe container.

 

Ik loop voorbij en maak een foto van zijn wagen. De chauffeur stapt uit en vraagt aan mij: “Heeft u dit net gemeld?” Ik sta perplex want dit was nog geen twintig minuten geleden en nu al wordt de container vervangen.

 

 

Terloops vertelt hij mij dat die containers kapot gemaakt worden doordat mensen er veel te veel in één keer in willen stouwen. Ze gaan er dan in stampen of drukken en dan breekt er iets af in de tunnel. Daardoor wordt de tunnel naar de onderaardse container geblokkeerd en moet deze vervolgens gerepareerd worden. En dat is niet handig.

 

Dus de tip van de dag is om een zak per keer en niet teveel tegelijk er in te willen duwen. Anders maak je het mechanisme kapot en heeft niemand er meer wat aan.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven