Politiek!

12 februari 2022     Redactie Alex De Vliegere

 

Waarom zoomen we in op de politiek? Op 14, 15 en 16 maart vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats. De stemgerechtigden uit de Haagse Beemden en Prinsenbeek zijn samen goed voor wel acht gemeenteraadsleden. Kiezen we voor ‘onze buur’ die goed weet wat er leeft in de omgeving of gaan we toch liever voor een doorgewinterde buitenstaander die het ook heel mooi weet te vertellen? Wie doen er eigenlijk mee en waarom zou ik überhaupt gaan stemmen?

 

Er zijn zoveel vragen en juist dat heeft ons getriggerd. Hier moeten we mee aan de slag. Je hoort vaak zeggen: “Ik heb niet zoveel op met politiek.” Maar het zijn wel de gekozen politici die in, of tegen uw belang strijden voor het een, …of voor het ander. Gemeentepolitiek is ook juist zo relevant omdat het vaak om aangelegenheden dicht bij huis gaat.

 

U kunt kiezen voor een kandidaat die een landelijke partij vertegenwoordigt of voor iemand die op de lijst van een lokale partij staat. In Breda woont ruim 1% van alle Nederlanders. Dat betekent dat uw unieke stem bijna honderd keer zoveel impact heeft dan bij landelijke verkiezingen. U mag het zeggen.

 

Bewonersenquête

HBNieuws - Modern Prinsenbeek heeft de komende weken veel aandacht voor dit ‘hot issue’. Om te beginnen stelden we een bewonersenquête samen. Deze laat zich, afhankelijk van uw tempo, in drie tot zes minuten invullen. De enquête staat open tot maandag 21 februari. Uit de resultaten destilleren we een aantal ter zake doende vragen. Uw deelname aan deze enquête wordt zeer gewaardeerd. Hoe meer invullers, hoe betrouwbaarder het ‘wijkwensbeeld’ is dat wij aan de politici kunnen voorleggen. Klikt u op de link of scan de blokjescode om deel te nemen.

 

Debat

Uit de reacties op dit wensbeeld komen in de week voorafgaand aan de verkiezingen, van alle deelnemende partijen artikelen voort die we gaan bundelen op onze nieuwe politiekpagina. En dan komt het! Op zondag 13 maart vindt er in Buurthuis Gageldonk een politiek debat plaats, waarbij de deelnemers op basis van onderlinge tegenstellingen ‘aan elkaar gewaagd’ worden. Dit debat wordt via livestreaming uitgezonden en is ook achteraf nog terug te zien.

 

Vul nu jouw wijk-enquete in!

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven