Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Buitenontmoetingen in Park Kesteren

20 januari 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

 

Muizenberg en Kesteren hebben heel wat speelplekken met leuke namen. Naast Inloop VERbindING ligt speelplek De Waterrat. Bij kinderboerderij De Sik vind je speelplek Bokkenpootje en bij Ontmoetingscentrum De Sleutel is er speelplek Schommelbeer. Zonder veel ophef kwam daar een paar maanden geleden op een naastliggend veldje een hele set buitensporttoestellen bij. Die komen goed uit nu. Uw verslaggever nam er een kijkje.

 

Henk, die vlakbij aan de Arenberglaan woont, komt al vele jaren in het Kesteren Parkje waar hij zijn witte hondjes uitlaat. Hij heeft er zelfs voor gezorgd dat er wat bankjes kwamen en is regelmatig te zien als hij bezig is zwerfvuil te rapen. Henk kent veel van zijn buren en staat snel klaar voor een burendienst. Hij wilde wel even meelopen naar het nieuwe sportveldje voor wat foto’s en de hondjes mochten meteen mee.

 

 

Ganzen en hondjes

Vlakbij de buitengym spelen de ganzen een potje voetbal, maar kennelijk hadden ze de bal in het water gemikt. Bij het veldje met toestellen was buurtbewoner Max met zijn twee zwarte hondjes en er werd besloten meteen even een Black & White foto te maken met de vier hondjes. Max vertelt dat hij oorspronkelijk uit Zeeuws Vlaanderen komt en ook lang in Gent gewoond heeft. Sinds vijf jaar woont hij hier, nadat hij zijn vriendin Babs ontmoette. Max legt uit dat deze plek een echte wijkontmoetingsplek is. “Het is een kruispunt van verschillende fiets- en wandelpaden. Je komt hier veel wandelaars tegen en honden die hun bazen uitlaten.”

 

Buitengym

Het gympark is compact met alles wat nodig is voor een goede training. Legpress, steps, airwalker, twisters; je armen, benen, heupen en buikspieren kan je allemaal aansterken en trainen. Het is een hele steun voor mensen met gezonde nieuwjaarsvoornemens en de toestellen zijn juist zo ontworpen dat jong of oud, ieder op zijn eigen niveau kan werken.

 

Zodra het voorjaar komt verwacht Henk dat er wel steeds meer volk op af zal komen. Henk maakt zelf af en toe gebruik van de toestellen en hij ziet dat er soms mensen samen sporten, vooral aan het eind van de middag. Vandaag is hij niet echt uitbundig want hij heeft kort geleden een heel goede vriendin verloren en sindsdien zorgde hij voor haar veertienjarige hond. Een paar dagen geleden zag de dierenarts dat de hond vergevorderde kanker had en moest hij haar laten inslapen.

 

Henk is blij dat dit een wijk is waar mensen iets voor elkaar kunnen doen. Hij heeft een paar dagen geleden een buurvrouw naar de priklocatie gereden voor haar boosterprik, want niet iedereen heeft een auto. Een andere keer hielp hij een buurman die moeilijk uit zijn woorden kwam, om aan de eerste hulp uit te leggen wat er aan de hand was en daarna reed hij de man en zijn vrouw naar het ziekenhuis.

 

 

Max en Henk denken allebei dat dit een prima wijk is om in te wonen. Deze nieuwe sport- en ontmoetingsplek is een goede aanvulling en dit is nog maar het begin. Dankzij netwerk ‘Haagse Beemden Verbindt’ worden er op dit moment mooie plannen uitgewerkt om die buurtontmoetingsfunctie nog verder uit te breiden met onder andere meer bankjes, prullenbakken en herstructurering van de soms erg zompige veldjes en fiets- en wandelpaden. Het wordt allemaal steeds mooier.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven