Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Buurttafel

15 januari 2022     Redactie Alex De Vliegere - Foto aangeleverd door Rashad Willemsens

 

Het is alweer even geleden. Op een frisse herfstnamiddag bij Winkelcentrum De Berg staat de buurttafel, een statafel met helder bedrukte stretchhoes er uitnodigend bij. Rashad Willemsens, sociaal werker bij Surplus is in een geanimeerd gesprek met een dame uit Prinsenbeek op het moment dat uw verslaggever arriveert om hem uit te horen over het doel van de buurttafel. Nog voordat er een vraag gesteld kan worden, is het antwoord al deels gegeven: De buurttafel is er om ú te bereiken.

 

Rashad: “Ik sta sinds enige tijd met een buurttafel op het stuk trottoir voor de Lidl. Soms afwisselend met partners uit de wijk houden we praatjes met winkelend publiek over de wijk, hun welzijn en interesses. Ik zou hier graag de wijk meer over willen informeren.”

 

Hij vervolgt: “Er zijn ontmoetingsplekken waar mensen elkaar kunnen treffen, maar daar zie je altijd dezelfde mensen. Veel mensen hebben er misschien geen behoefte aan, voor die mensen is het niet echt nodig, maar er zijn ook mensen die met een goed contact heel erg geholpen kunnen worden. Die bereiken we niet in een buurthuis, maar die doen wel hun boodschappen en dan kunnen ze zien ze dat wij er zijn. De huidige tijd kan die positieve toenadering heel goed gebruiken.”

 

Over Surplus

Op de website van Surplus lezen wij: ‘Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van woonzorg, thuiszorg, behandeling en welzijn. Hierbij staan de eigen kracht en de eigen mogelijkheden van de klant centraal. De kwaliteit van ons werk ontstaat in het contact van mens tot mens, want ieder mens is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk om de ander écht te zien. Dat is het uitgangspunt in alles wat we doen.’

 

Hoe verder?

Rashad vertelt dat hij ‘de tafel’ blijft bemannen op donderdagmiddagen zolang de weersomstandigheden het enigszins toelaten. In het voorjaar is hij vast van plan ermee terug te keren. Op de foto: Rashad met collega jongerenwerker Youri Oerlemans.

 

W: surplus.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven