Fysiotherapie - Thuiswerkers

13 januari 2022     Redactie Gitte Keller

 

Yes! De kids zijn weer naar school en jij mag weer plaatsnemen achter je bureau…, thuis. Omdat je thuiswerkplek mogelijk niet zo is ingesteld als je werkplek op kantoor kan dit voor klachten zorgen.

 

Een juiste werkplek kan ervoor zorgen dat klachten afnemen. Maar hoe doe je dit? Op het internet zijn filmpjes te vinden voor tips en tricks van het instellen van je werkplek. Je hoeft niet per se een nieuw bureau aan te schaffen of andere aankopen te doen.

 

Adviezen

Kom je er zelf niet uit, denk dan ook eens aan een arbeidsfysiotherapeut of een ergotherapeut. Zij kunnen helpen bij het instellen van je werkplek en je adviezen geven over houding en beweging.

Ook hoor ik van veel patiënten terug dat de werkgever best mee wil denken met het optimaliseren van de thuiswerkplek, zodat de werknemer optimaal kan blijven werken.

Een van de belangrijkste dingen die we zelf aan kunnen passen is bewegen. Ga maar eens na bij jezelf, hoe vaak loop je op een normale werkdag? Even opstaan om een vraag te stellen aan een collega of een kopje koffie pakken. Dit lijkt misschien allemaal heel erg simpel maar dit zijn wel beweegmomenten die je thuis misschien wel mist.

 

Uren

Fiets je normaal naar je werk? Probeer dit dan nu ook te doen, fiets eens een stukje voordat je gaat werken. Je hebt gelijk, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar snap je waar ik naartoe wil? Misschien loop je tijdens de lunch altijd wel een rondje met collega’s. Probeer dat dan nu ook te doen.

En werk je eigenlijk wel het aantal uren dat je hoort te werken of sluipt het er makkelijk in dat je toch iets meer uren maakt. Is dit allemaal zo? Kijk dan eens hoeveel meer uren je zit ten opzichte van een ‘normale’ werkdag.

 

Conclusie; blijf vooral in beweging, neem op tijd pauzes en doe tijdens je werkdag wat bewegingsoefeningen. Je wordt hier zelfs productiever van dan wanneer je non-stop achter je computer zit.

 

Heel veel plezier met een nieuwe werkweek en probeer de bovenstaande tips eens toe te passen.

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven