JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Cursus 'De Historie van Breda voor beginners'

11 januari 2022     Ingezonden door G. Dalinghaus, Historisch Breda – Foto Alex De Vliegere

 

Breda, een prachtige stad met een rijk verleden. Maar wat weet je hier nu als (nieuwe) inwoner eigenlijk van? Die mooie gebouwen staan er dan wel, maar hebben zij altijd al die functie gehad? En dan die straatnamen: je zou er boeken over vol kunnen schrijven.

 

Breda Nassaustad. Hebben de Nassaus hier dan gewoond? Zou het kasteel er iets mee te maken hebben? Voor hen die meer over de geschiedenis van Breda te weten willen komen, wordt de historie van Breda in overzichtelijke stappen voor het voetlicht gebracht tijdens de cursus De Historie van Breda voor beginners. Dit wordt overigens al de elfde ronde!

 

Vragen stellen

We weten veel over verre landen en zelfs al over andere planeten. Je zou zo maar je eigen leefomgeving uit het oog verliezen, terwijl er zoveel moois en interessants te vinden is. Vandaar dat de cursusleiders Lisette van Miert, Marcel Dalinghaus en Gerald Dalinghaus u nader kennis willen laten maken met de rijke historie van Breda. In drie bijeenkomsten komt de historie van Breda in alle facetten aan bod, aangevuld met anekdotes en wetenswaardigheden. Gedurende de avonden, maar ook tijdens de pauzes, is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de cursusleiders.

 

Cursusleiders

Lisette van Miert bracht haar kinderjaren voor een groot deel door in hartje Breda. Enkele jaren geleden was zij zelf nog deelneemster aan de cursus. Door haar interesse voor Breda heeft zij zich verder verdiept in de historie van onze mooie stad. De broers Marcel en Gerald Dalinghaus zijn midden in het centrum geboren en getogen en hebben de historische achtergronden van Breda met de paplepel ingekregen.

 

Heer van Breda

Marcel, niet voor niets onderscheiden als Heer van Breda, heeft connecties met allerlei activiteiten in de binnenstad en is daarbij tevens beheerder van de Waalse Kerk. Gerald weet al jaren kennis over te dragen aan basisschoolkinderen en ziet de kennisoverdracht van het Bredase cultuurgoed aan volwassenen dan ook als een welkome uitdaging. De cursusavonden worden gehouden op donderdagavond 24 en 31 maart en 7 april 2022 van 20.00 tot 22.00 uur in de historische Waalse Kerk.

 

Getuigschrift

Het cursusgeld bedraagt € 49,00. Hierbij zijn inbegrepen: een kop koffie of thee op iedere cursusavond, toepasselijk schrijfmateriaal en bij deelname aan de drie cursusavonden een getuigschrift. Als extraatje en aanvulling op wat er in de cursus voorbij is gekomen, biedt Historisch Breda de deelnemers ook nog een stadswandeling aan op zaterdagmiddag 9 april 2022!

 

Aanmelden

Geïnteresseerden die de historie van Breda in grote lijnen willen leren kennen, kunnen zich tot 17 maart 2022 middels een aanmeldingsformulier inschrijven voor de cursus. Het formulier zit in de folder die op diverse locaties in Breda te vinden is, maar aanmelden is ook mogelijk via onderstaande website. Mocht de cursus door coronamaatregelen onverhoopt niet door kunnen gaan, dan worden er nieuwe data geprikt. Uiteraard word je hierover t.z.t. geïnformeerd.

 

W: historischbreda.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven