Cor Vermeulen voor tweede maal begraven

09 januari 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

 

Gisteren, op Elvis Presley’s 87e geboortedag, werd de bekende Bredase kunstenaar Cor Vermeulen voor de tweede maal begraven. Een goed half jaar geleden, op zondag 6 juni werd Cor op begraafplaats Zuylen onder grote belangstelling bijgezet in een grafkelder. Een maand later, op zondag 4 juli regende het pijpenstelen. Door het overvloedige water is de ruim 5000 kilo wegende betonnen grafkelder omhoog komen drijven.

 

Deze ongewone beweging vond alleen plaats bij de nieuwe grafkelder van de familie Vermeulen. De andere grafkelders op de begraafplaats bleven onaangeroerd. De prachtige witte kist met daarin het lichaam van de op 61-jarige leeftijd overleden fantasy-icoon werd daarop in een tijdelijke betonnen sarcofaag geplaatst. Deze stond naast het familiegraf. Ondertussen heeft men de grafkelder vervangen door een nieuwe bovengrondse constructie die met betonnen palen stevig is verankerd. Dit geheel weegt maar liefst15 ton.

 

Voor de nabestaanden was dit bizarre gebeuren extra belastend, omdat zij nog midden in hun rouwverwerking zaten. Tijdens Allerzielen, 2 november 2021, was er bij de KRO/NCRV in het bekende tv-programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op’ ook aandacht voor Cor Vermeulen. In het programma waren interviews en beelden te zien van het videoverslag dat Geert Dekkers en Alex De Vliegere van de originele begrafenis maakten:

 

 

Voordat er bezoekers op de begraafplaats werden toegelaten is in alle vroegte de kist met het stoffelijk overschot overgeplaatst vanuit de noodsarcofaag naar het familiegraf. Het was nog maar de vraag of de fraaie kist nog in goede en toonbare conditie verkeerde, maar dit was gelukkig wel het geval. De tweede bijzetting maakte ook weer een diepe indruk op de aanwezigen.

 

Stijlvol en tevens goed gekleed tegen de winterse kou arriveerden dochter Lisa Marie en weduwe Willeke gezeten in een mooi rijtuigje bij de plechtigheid op de begraafplaats. Er klonk muziek van Elvis Presley, waar Cor bij leven idolaat van was. Er werden meerdere toespraken gehouden. Daaronder was een bijzonder betoog van een redacteur van BN DeStem die ook de initiële begrafenis had mogen verslaan. Lisa Marie Vermeulen: “Door het hele gebeuren kunnen we eigenlijk nu pas beginnen aan onze rouwverwerking. We hopen dat papa nu de rust krijgt die hij verdient.”

 

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven