Wat is het beste buurtinitiatief van 2021?

09 januari 2022     Ingezonden bericht

Stem nu! Al meer dan veertig jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren.

 

Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin, van het restaureren van een molen tot het bouwen van een klusschuur voor de buurt, of de organisatie van een dorpstoneelstuk: als het de directe omgeving maar een impuls geeft. Bijna honderd deelnemers van Kern met Pit 2021 hebben, zelfs tijdens dit wederom vreemde coronajaar, hard gewerkt om hun droom te realiseren.

 

Je kunt nu stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van 2021. Stem tot 17 januari via de website van Kern met Pit en vergroot zo de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de trofee én een prijs van maar liefst 1500 euro.

 

Kern met Pit finale

De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt.

Tijdens de Kern met Pit Dag op 22 januari 2022 worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. Sommige provincies organiseren hiervoor een online bijeenkomst, andere maken met alle projecten een afspraak om persoonlijk langs te gaan. Hoe dan ook wordt het een feestje in elke provincie!

 

De trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het 'We doen het Samen!' festival op 25 juni 2022. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3000 euro.

 

Over Kern met Pit

Sinds het begin van Kern met Pit, ruim veertig jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van de KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt!

 

W: kernmetpit.nl

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven