Gezocht: enthousiaste coördinator informatiepunten

07 januari 2022     Ingezonden bericht

Voor ondersteuning van vrijwilligers van informatiepunten in de Haagse Beemden zoeken wij een enthousiaste coördinator Informatiepunten.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een enthousiaste groep vrijwilligers in drie informatiepunten in de wijk Haagse Beemden. Deze informatiepunten zijn elk één dagdeel in de week geopend. Hier komen bewoners, bij een kopje koffie/thee, informatie opzoeken over organisaties en activiteiten op het gebied van cultuur, sport en welzijn in de wijk. Daarnaast is er ook een website waarop deze informatie wordt gedeeld.

 

De informatiepunten zijn onderdeel van een grote vrijwilligersbeweging in de Haagse Beemden (Haagse Beemden Verbindt) die op verschillende terreinen actief is voor het prettig wonen en leven in deze grote stadswijk in samenwerking met professionele krachten van de gemeente Breda en welzijnsinstellingen.

 

Dit is wat je gaat doen

Begeleiden en ondersteunen van de vrijwilligers die de informatiepunten bemensen. De informatiepunten zijn sinds een paar maanden gestart en nog volop in ontwikkeling. Je bent aanspreekpunt voor de vrijwilligers in hun onderling samenwerken, in het meewerken aan de bekendheid van de infopunten en het verwerken van de informatie over evenementen en activiteiten in de wijk. Daarbij is het van belang dat alle drie de informatiepunten over dezelfde informatie beschikken.

 

Het werk kan deels vanuit huis gedaan worden, maar geregeld aanwezig zijn op de informatiepunten is belangrijk. Het is een zelfstandige taak, onder de hoede van de leden van het bestuur van de Stichting Informatiepunt Haagse Beemden.

 

Wie ben jij en wat krijg je?

Je bent woonachtig in de wijk Haagse Beemden of kent deze erg goed. Je beschikt over de juiste ervaring/kennis om de vrijwilligers te ondersteunen. Daarnaast help je hen om informatie bijeen te zetten over wat zich afspeelt in de wijk en deze toegankelijk te maken. Je wordt deel van een enthousiaste groep wijkbewoners die elkaar hebben leren kennen rond deze informatiepunten en zich samen in willen zetten voor het welzijn in de wijk.

 

Hoeveel tijd kost je dat?

Minimaal één dagdeel in de week en ook wel eens een vergadering ’s avonds.

 

Meer informatie en contact

Heb je belangstelling, neem dan contact op met Suzanne van Rossum: email@infopunthb.com

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven