Driekoningenconcert

06 januari 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

 

HBNieuws - Modern Prinsenbeekredactrice Anja Wierckx-Staps trakteert de lezers op een zonnig Driekoningen accordeonconcert. De clip is van passende beelden voorzien. Vandaag, 6 januari, het feest van Driekoningen, staat Anja’s muzikale programma in het teken van de Epifanie, de terugkeer van het licht.

 

In de zeven instrumentale nummers die Anja ten gehore brengt is het centrale thema de kerstster uit het Bijbelse verhaal van de drie koningen. Dit trio zocht in het bekende verhaal de lichtbrenger. Ze vonden hem in Bethlehem. Het concert begint met het nummer ‘Drie koningen geef mij een nieuwe hoed’. Dit oude liedje werd vroeger op driekoningendag door kinderen die langs de deuren gingen gezongen, in ruil voor snoep en koek.

 

In de clip ziet u beelden van het befaamde jaarlijkse Driekoningenevenement te Den Bosch. ‘Drie koningen zagen een sterre’ verhaalt over de drie wijzen uit het oosten die met behulp van astronomische kennis een bijzondere ster ontdekten. Ze reisden de ster die in het Westen iets bijzonders zou aanwijzen achterna. De illustraties bij het lied tonen historische astronomische bouwwerken waarmee in het verre Oosten ooit hemellichamen werden bestudeerd.

 

Blauwe liefde

Met het lied ‘Love is blue’ nemen wij u mee naar de kerststal waarbij vooral illustraties van dieren zoals de kamelen centraal staan. Het vrolijke ‘Padjar Celing’ herinnert aan prachtige Indonesische landschappen terwijl ‘The second waltz’ Wenen en keizer Frans Jozef met zijn vrouw keizerin Sissi tevoorschijn tovert.

 

Het concert wordt besloten met twee vrolijke marsen: Anchors Aweigh en de Radetzkymars van Johann Strauss. Er wordt in de clip toegewerkt naar mooie vuurwerkopnamen die te zien waren in de Haagse Beemden tijdens oud en nieuw 2021-2022. Samenvattend: een mooi luister- en kijkprogramma voor jong en oud.

 

Schrijf reactie

^ Naar boven