De weg naar een missverkiezing

05 januari 2022     Redactie Tilly van Doorn - Foto aangeleverd

 

We volgen Romy Lens op haar weg als kandidaat voor de titel Miss Teen (tiener) Noord-Brabant. De missverkiezing is een onderdeel van de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing. Op 13 maart 2022 zal de finale plaatsvinden.

 

Maandag 27 december was voor Romy de dag van de december-challenge. ‘Een glimlach voor iedereen’ was het motto van deze uitdaging. De opdracht was om een onbekende onverwacht blij te maken. “Ik zag er niet echt tegenop”, vertelt Romy hierover “want het is natuurlijk heel fijn om mensen blij te maken. Ik kwam op het idee om cadeautjes te brengen naar kinderen in het Amphiaziekenhuis. Maar het was toch wel even een stap uit mijn comfortzone om contact op te nemen met het ziekenhuis, te vragen of het mocht en een afspraak te regelen.”

 

Het overhandigen van de cadeautjes

Eenmaal op de kinderafdeling van het ziekenhuis werd Romy hartelijk ontvangen door de verpleegkundigen. Helaas was het niet mogelijk om de cadeautjes persoonlijk aan de kinderen te overhandigen. Daarom werden de pakjes met kleurtjes, kleurboekjes, speelgoedjes voor jongens of meisjes, onder de kerstboom gelegd. Het verplegend personeel zorgt ervoor dat ze goed terechtkomen. ”Er lagen op de afdeling twintig kindjes”, voegt Romy eraan toe “dat maakte wel indruk op me!” De kinderen en Romy hebben elkaar dus niet kunnen ontmoeten: als een ware toverfee liet zij de presentjes achter.

 

Ook het personeel werd niet vergeten. Voor hen had Romy eveneens wat kleine cadeautjes meegenomen, waaronder een gelukssteentje van de hoofdsponsor van Miss Beauty Noord-Brabant. “De verpleegkundigen vonden het superlief en waren er blij mee”, blikt Romy terug.

 

Wie won de challenge?

Bij de organisatie moest je een video van maximaal een minuut inleveren, waarin te zien was hoe je invulling aan de challenge gaf. “Mijn moeder heeft er een superleuke video van gemaakt. Er waren 38 inzendingen, waarvan er drie werden doorgezonden naar de hoofdsponsor, die een winnares koos en dat was ik”, zegt Romy enthousiast. “Al met al heeft het bezoek aan het ziekenhuis veel indruk gemaakt en ik vond het een mooie ervaring om de kindjes blij te maken en te verrassen.”

 

Stemmen

Bijgaande foto is de ‘stemfoto’van Romy, zij schreef er zelf de volgende tekst bij: “Het stemmen voor Miss Beauty of Noord-Brabant is begonnen! Vanaf nu kan jij stemmen op jouw favoriete beauty/teen! Ik ben dit jaar finalist Miss Teen of Noord-Brabant en jij kan mij vanaf nu helpen de titel te winnen!

 

Waarom wil ik deze titel winnen? Ik vind het belangrijk over te brengen naar anderen dat zij er mogen zijn en dit goed moeten beseffen. Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier en iedereen is uniek. Lengte, maten etc. maken hierbij niks uit, er is maar één iemand zoals jij en daar mag je trots op zijn! Dit wil ik als finalist graag overbrengen naar de rest van Nederland.”

 

Hoe je precies op Romy kunt stemmen lees je op haar Instagram: romy.lens

 

Terug Schrijf reactie

Buienradar

 

 

Het weer vandaag in de Haagse Beemden

 

 

^ Naar boven