Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

40 jaar in de Haagse Beemden als ondernemer

26 december 2021     Redactie Tilly van Doorn - Foto Daphne Godschalk

 

Wanneer je, zoals Anja Nuijten, al 40 jaar werkzaam bent in de Haagse Beemden heb je heel wat om over te vertellen. Samen met Anja blikken we terug op al die jaren. Hoe is het allemaal begonnen, wanneer begon ze haar salon BeautySpot, die inmiddels niet meer weg te denken is uit winkelcentrum De Donk en hoe beleeft en overleeft ze de lockdowns als ondernemer?

 

Het begon allemaal toen Anja zestien jaar was en een tweejarige opleiding tot schoonheidsspecialiste volgde. Ze had geluk en mocht stagelopen bij een salon, wat indertijd niet gebruikelijk was. Later kreeg ze een baan als schoonheidsspecialiste bij een kapsalon. In 1979 liet ze zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel en begon voor zichzelf. Ze werkte 28 jaar lang vanuit huis in de Haagse Beemden. In 2007 trok zij de stoute schoenen aan en opende BeautySpot aan de Donk 28. “Ik wilde graag de bewoners verbinden en hoopte dat mijn bedrijfje een warm kloppend hart zou worden in de wijk, waar mensen elkaar ontmoeten. Voor mijn gevoel ben ik daar best wel in geslaagd”, zegt ze daarover.

 

Zonder personeel

Sinds begin dit jaar, na de tweede lockdown, runt Anja haar bedrijf helemaal alleen. Twee werknemers vertrokken uit eigen beweging en een derde personeelslid moest Anja noodgedwongen ontslaan. Dus stond zij er alleen voor tot de laatste lockdown van kracht werd. Een grote domper voor alle ondernemers en zzp’ers.

 

Schoonheidsspecialisten hebben te maken met de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen in de Zorg). Onder die wet vallen alleen handelingen met een medische indicatie en als je dit verkeerd interpreteert, staat je een flinke boete te wachten. Anja besloot daarom haar deuren te sluiten. “Alleen al voor deze week heb ik vijftig klanten af moeten zeggen”, is haar relaas. “Daar is jammer genoeg niets aan te doen, maar het gaat me wel aan het hart.” Zelf hoeft ze zich even niet te vervelen: er valt financieel en qua wetgeving natuurlijk het een en ander te bekijken, samen met de boekhouder. “Met mijn vrijwilligerswerk ben ik even gestopt wegens alle drukte en ik heb mijn klanten een nieuwsbrief gemaild. Nu ben ik wel toe aan een kerstvakantie. In januari ga ik me voorbereiden op het vijftienjarig jubileum van BeautySpot. Ik wil dan bijvoorbeeld elke twee maanden een actie opzetten en de klanten met nieuwsbrieven informeren.”

 

Toekomstplannen

Ook wil Anja weer, net als in 2007 beginnen met de verhuur van een stoel in haar salon aan beginnende schoonheidsspecialisten. “Ik ben acht jaar lerares geweest bij een opleidingsinstituut voor schoonheidsspecialistes. Daar kwam ook mijn idee vandaan om stoelen te gaan verhuren, zodat je beginners kunt helpen met opstarten. Ze hoeven dan niet te investeren en kunnen van mij nog bijleren. Ik voel het als mijn missie dit beroep uit de hobbysfeer te halen en de professionaliteit te benadrukken”, vertelt zij enthousiast. “Ik vind het fijn als ik starters en stageairs kan helpen.”

 

Vervolgens zijn er nog haar werkzaamheden als voorzitter van de Winkeliersvereniging: “Ik ben in overleg met de gemeente om de coronamaatregelen voor de retailers in goede banen te leiden”, kan zij daarover melden. Ook dat vergt dus nog de nodige aandacht.

 

Positieve houding

Ondanks alles toont Anja een positieve houding: “Voor wat betreft de lockdown ga ik maar met de flow mee, ik laat de dingen op mij afkomen en probeer zo goed mogelijk om te gaan met alles waar je mee te maken krijgt, zakelijk, sociaal en financieel, al valt het allemaal niet mee. Verder bereid ik me zo goed mogelijk voor op het moment dat we aan het werk mogen. En ik kijk natuurlijk uit naar het vijftienjarig jubileum van BeautySpot komend jaar. Iets om me op te verheugen!”

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven