Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Lichtjesroute Haagse Beemden

24 december 2021     Redactie Jolande Rommens-Musquetier

 

Steeds meer versierde huizen maken van de Haagse Beemden een echte kerstwijk waar je zodra het donker wordt, kan genieten van allemaal lichtjes en kerstversieringen. Astrid Hop, een bewoner van onze wijk maakte er een lichtjesroute van!

 

Dus pak de auto, de fiets of als je heel sportief bent ga je hard lopend door de wijk heen en geniet je van al dat moois. Iets wat gelukkig nog wel mag met de huidige coronamaatregelen. De route kan op elk gewenste plek beginnen. Het leukste is om op vrijdag, zaterdag of zondagavond om 18.30 uur of 19.30 uur te beginnen of af te sluiten aan de Havik kruising Paradijslaan, omdat daar een live videoshow gegeven wordt op de kopgevel van een huis.

 

 • Deze route begint bij de Arenberglaan. In de buurt van nummer 25 staat een mooi versierd huis. Rij de Arenberglaan helemaal uit en rij even wat langzamer bij de nummers 236 en 268. Als je de weg uitrijdt kom je bij de Kesterenlaan.
 • Sla rechtsaf naar de Vlierenbroek en parkeer daar even de fiets/auto om een kleine wandeling te maken door het park van Kesteren (richting kinderboerderij De Sik), want het is daar prachtig versierd.
 • Daarna ga je terug en vervolg je de route via de Kesterenlaan en sla je linksaf de Pieternel Kooijmanstraat in. Ook hier een mooi versierd huis. Hier kun je een klein uitstapje maken naar de Grintweg, maar deze ligt ver uit de route.
 • Ga richting de Westerhagelaan en sla rechtsaf richting Muizenberg. En sla linksaf bij de Bergdreef, rechtsaf de Simonsberg en rechtsaf de Thomasberg in. Ook in deze straat staat een versierd huis.
 • Ga nu linksaf Muizenberg weer in. En ga rechtsaf bij de Westerhagelaan. Sla rechtsaf de Paradijslaan in. Op de kruising van Paradijslaan en Havik staat een huis met een speciale kerstshow van vrijdag t/m zondag om 18.30 uur en om 19.30 uur. Neem daar even de tijd voor!
 • Vervolg de weg op de Paradijslaan en sla rechtsaf naar de Emerparklaan. Neem meteen de eerste afslag links de Kroontjeskruid in. En neem de 4e afslag richting de Bingelkruid. Bij nummer 10 staat weer een prachtig huis!
 • Ga nu linksaf de Perzikkruid in en ga linksaf de Knopherik in. De Knopherik gaat over in de Vijftigbunder, op nummer 68 staat ook weer een mooi huis.
 • Ga verder op de Vijftigbunder, ga twee keer naar links met de weg mee en sla aan het einde van de weg linksaf de Kroontjeskruid in. Aan het einde van de straat ga je naar rechts de Heksenwiellaan op. En ga direct de eerste links de parkeerplaats van het Heksenwiel op. Loop even over het prachtig mooi versierde winkelcentrum Heksenwiel. Op het grote ronde plein staat een mooie kerstboom met heel veel lampjes.
  Hierna ga je linksaf de Heksenwiellaan in. Rechtsaf de Emerparklaan op en meteen weer links de Tweeschaar in. En linksaf de Dorsvlegel op. Rij de straat uit en sla aan het einde rechtsaf de Tweeschaar in. (Ergens in de Dorsvlegel en de Tweeschaar staan een of meerdere mooi versierde huizen). Rijd de Tweeschaar uit en ga verder naar rechts naar de Emerparklaan.
 • Je blijft een heel stuk op de Emerparklaan en gaat bij het derde stoplicht naar rechts de Koeieweide in. Sla weer rechtsaf de Heijenlangdonk in. Op het kruispunt met de Somerweide zie je rechts ter hoogte van nummer 150 een heel mooi huis!
 • Je vervolgt de weg richting Cannaertserf. Bij de bushalte staat een mooi versierd huis. Ga door op het Cannaertserf, dit wordt nadat je het fietspad oversteekt de Noortberghmoeren. Ga meteen de eerste afslag links de Blokmoeren in. Steek het fietspad over en ga daarna naar rechts. Ga met de bocht mee en ga nu de eerste afslag links. (Zowel links als rechtdoor is de Blokmoeren). Hier staan twee mooie huizen. Je komt uiteindelijk weer uit op de Noortberghmoeren. Blijf op de Noortberghmoeren, ook bij de splitsing met de Somerweide ga je rechtsaf en blijf je op de Noortberghmoeren, neem nu de eerste rechts. Dit is de Volgermoeren. Ook hier is aan het eind van de straat links een mooi versierd huis.
 • Aan het einde van de straat ga je naar links de Raaimoeren op. Aan het eind van de Raaimoeren, nabij basisschool De Werft, staat aan de rechterkant een mooi versierd huis. Vervolg de Raaimoeren langs De Werft richting de Noortberghmoeren. Als je de Noortberghmoeren weer inrijdt, zie je meteen weer een prachtig huis.
 • Je slaat rechtsaf de Noortberghmoeren in en gaat meteen weer de eerste afslag rechts naar de Brandenbeemd. Daar neem je de eerste afslag rechts en ga je de Maaibeemd in. Hier staat wederom een mooi huis.
 • Ga de eerste straat links, de Ruissenbeemd, in en geniet van een prachtig versierd huis.
 • Dan aan het eind rechtsaf de Hoolbeemd in en weer links de Maaibeemd in, op zoek naar een mooi huis.
 • Ga de tweede straat links in, en vervolg je weg op de Maaibeemd. Aan het einde van de straat ga je naar rechts de Brandenbeemd weer in. Na het fietspad ga je naar rechts de Merodelaan in. Rijd de Merodelaan in tot je bij de Arenberglaan uitkomt. En je komt weer uit bij het eerste huis op nummer 25.

 

Veel plezier!

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven